Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

1848/49-es megemlékezés Csókán

2018-03-14
11:07
2018-03-14
14:56
Forrás
Pannon RTV
Csókán megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójáról.

A csókai Művelődési Ház színháztermében többek között a II. Rákóczi Ferenc Magyar Művelődési Egyesület férfikórusának tagjai, Jaksa Dominika és Cöndör Judit, valamint a Csalogány Asszonykórus és a Barna Gesztenye Citeracsoport is fellépett. Ünnepi beszédet mondott Mészáros Kiss Tibor történelemtanár és Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője. Az esemény szervezésében a csókai Művelődési és Oktatási Központ mellett a Vajdasági Magyar Szövetség csókai helyi szervezete is részt vállalt.

Kormányos László, csókai elnök, VMSZ: „Természetesen a Vajdasági Magyar Szövetség csókai helyi szervezete és a Művelődési és Oktatási Központ évről évre kiemelkedő programokkal készül a megemlékezés napjára, a nemzeti ünnepünkre. Ahogy elődeink is tették 170 évvel ezelőtt, úgy mi is ma a rendezvényeinkkel próbálunk tisztelegni a szabadságharc által kivívott eszmék megőrzéséért. Reméljük, hogy ma itt a csókai közönség ezt élvezni fogja és együtt fog érezni mindazokkal a küzdelmekkel, amelyek várnak ránk a mindennapokban és a jövőben is. ”

Csóka
1848/49

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.