Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

1848/49-es megemlékezés Csókán

2018-03-14
11:07
2018-03-14
14:56
Forrás
Pannon RTV
Csókán megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójáról.

A csókai Művelődési Ház színháztermében többek között a II. Rákóczi Ferenc Magyar Művelődési Egyesület férfikórusának tagjai, Jaksa Dominika és Cöndör Judit, valamint a Csalogány Asszonykórus és a Barna Gesztenye Citeracsoport is fellépett. Ünnepi beszédet mondott Mészáros Kiss Tibor történelemtanár és Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője. Az esemény szervezésében a csókai Művelődési és Oktatási Központ mellett a Vajdasági Magyar Szövetség csókai helyi szervezete is részt vállalt.

Kormányos László, csókai elnök, VMSZ: „Természetesen a Vajdasági Magyar Szövetség csókai helyi szervezete és a Művelődési és Oktatási Központ évről évre kiemelkedő programokkal készül a megemlékezés napjára, a nemzeti ünnepünkre. Ahogy elődeink is tették 170 évvel ezelőtt, úgy mi is ma a rendezvényeinkkel próbálunk tisztelegni a szabadságharc által kivívott eszmék megőrzéséért. Reméljük, hogy ma itt a csókai közönség ezt élvezni fogja és együtt fog érezni mindazokkal a küzdelmekkel, amelyek várnak ránk a mindennapokban és a jövőben is. ”

Csóka
1848/49

Most

14:07, Frissítve: 14:17

Horror és vörösbor a palicsi Abbáziában

Különleges filmfesztivált rendeztek Palicson. Középpontjában a horrorfilmek és a vörösbor szerepelt. A negyedik Dead Lake Horror & Wine Festival helyszíne a tópart közelében lévő bbázia mozi.
13:28, Frissítve: 13:54

Vučić: Itt kell tartanunk az ápolónőket

2022 végéig a belgrádi Gyermekklinika új épületet kap - jelentette be a szerb elnök. Arra számít, hogy jelentős béremelés lesz az egészségügyben dolgozók, főleg az ápolónők számára.
11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.