Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

1848/49-es megemlékezés Csókán

2018-03-14
11:07
2018-03-14
14:56
Forrás
Pannon RTV
Csókán megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójáról.

A csókai Művelődési Ház színháztermében többek között a II. Rákóczi Ferenc Magyar Művelődési Egyesület férfikórusának tagjai, Jaksa Dominika és Cöndör Judit, valamint a Csalogány Asszonykórus és a Barna Gesztenye Citeracsoport is fellépett. Ünnepi beszédet mondott Mészáros Kiss Tibor történelemtanár és Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője. Az esemény szervezésében a csókai Művelődési és Oktatási Központ mellett a Vajdasági Magyar Szövetség csókai helyi szervezete is részt vállalt.

Kormányos László, csókai elnök, VMSZ: „Természetesen a Vajdasági Magyar Szövetség csókai helyi szervezete és a Művelődési és Oktatási Központ évről évre kiemelkedő programokkal készül a megemlékezés napjára, a nemzeti ünnepünkre. Ahogy elődeink is tették 170 évvel ezelőtt, úgy mi is ma a rendezvényeinkkel próbálunk tisztelegni a szabadságharc által kivívott eszmék megőrzéséért. Reméljük, hogy ma itt a csókai közönség ezt élvezni fogja és együtt fog érezni mindazokkal a küzdelmekkel, amelyek várnak ránk a mindennapokban és a jövőben is. ”

Csóka
1848/49

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Kombi Operatúra felirattal

Szabadkán vendégszerepel a Magyar Állami Operaház

A hétvégén 12 kamionnal érkezik Szabadkára a Magyar Állami Operaház, amelynek egyik legnagyobb vállalkozása a Kárpát-Haza OperaTúra. Erdély és Ungvár után Szabadkán a Sportcsarnokban lépnek fel.