Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Molnár Ádám

A 20. gyermek-néptánctábor zajlik Kanizsamonostoron

2018.07.10
16:11
2018.07.10
17:20
Forrás
Pannon RTV
Nagyban zajlik a kanizsamonostori gyermek-néptánctábor, amelyet idén 20. alkalommal szerveztek meg.

A Csóka és Valkány között létrejövő IPA-projektnek hála 220 gyerek vehet részt ingyenesen 10 napig a táborban.

Az esős napok után végre napsütésben táncolhattak a gyerekek Kanizsamonostoron. Menyhárt Zsombor először vett részt ilyen táborban, ahol csapatokra vannak osztva.

Menyhárt Zsombor, Zenta: „Eddig is részt vettem a táncokban, de leginkább a csapatommal voltam elfoglalva. A legjobban azt tetszik, amikor gyűlésre hívnak bennünket össze.”

Kalmár Eriknek már öt nap után sikerült elsajátítani a tanult tánclépéseket: „Most a felcsíki táncokat tanuljuk, és ezt sokat gyakoroljuk.”

Pannon RTV/ Molnár Ádám

Négy korcsoportban zajlik az oktatás, az ovisoktól az ifjúsági korosztályig, akikkel hat néptáncoktató és egy óvónő foglalkozik napi öt órában. Gazsó Tibor és Varga Viola a középső korcsoportot oktatja, mégpedig bagi táncokra.

Gazsó Tibor, oktató: „Azért választottuk ezt a táncanyagot, mert korban hozzájuk illik, most már képesek elsajátítani ezt a táncot, és így szeptembertől ezzel a tánccal tovább tudunk foglalkozni.”
 

Pannon RTV/ Molnár Ádám

A tánctábornak a Petőfi Sándor Művelődési Ház udvara és környéke ad otthont, amelyet idén sikerült felújítani egy határon átnyúló projektnek hála, így egy színvonalas táborban vehetnek részt a gyerekek.

Kiss Tóth Erika, Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület: „Csóka község és a romániai Valkány összefogásában született meg az idei tábor. Minden gyerek ingyenesen tud rajta részt venni. Úgy vélem, a mai világban ez nagyon nagy lehetőség, és aki meghívást kapott a táborba, az ki is használta.”

Pannon RTV/ Molnár Ádám

Idén a résztvevők három országból, Szerbiából, Magyarországról és Romániából érkeztek. A tábor szombaton gálaműsorral ér véget.

Kanizsamonostor
néptánctábor
Kiss Tóth Erika
Gazsó Tibor

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.