Ugrás a tartalomra

A 20. gyermek-néptánctábor zajlik Kanizsamonostoron

2018.07.10
16:11
2018.07.10
17:20
Forrás
Pannon RTV
Nagyban zajlik a kanizsamonostori gyermek-néptánctábor, amelyet idén 20. alkalommal szerveztek meg.

A Csóka és Valkány között létrejövő IPA-projektnek hála 220 gyerek vehet részt ingyenesen 10 napig a táborban.

Az esős napok után végre napsütésben táncolhattak a gyerekek Kanizsamonostoron. Menyhárt Zsombor először vett részt ilyen táborban, ahol csapatokra vannak osztva.

Menyhárt Zsombor, Zenta: „Eddig is részt vettem a táncokban, de leginkább a csapatommal voltam elfoglalva. A legjobban azt tetszik, amikor gyűlésre hívnak bennünket össze.”

Kalmár Eriknek már öt nap után sikerült elsajátítani a tanult tánclépéseket: „Most a felcsíki táncokat tanuljuk, és ezt sokat gyakoroljuk.”

Négy korcsoportban zajlik az oktatás, az ovisoktól az ifjúsági korosztályig, akikkel hat néptáncoktató és egy óvónő foglalkozik napi öt órában. Gazsó Tibor és Varga Viola a középső korcsoportot oktatja, mégpedig bagi táncokra.

Gazsó Tibor, oktató: „Azért választottuk ezt a táncanyagot, mert korban hozzájuk illik, most már képesek elsajátítani ezt a táncot, és így szeptembertől ezzel a tánccal tovább tudunk foglalkozni.”
 

A tánctábornak a Petőfi Sándor Művelődési Ház udvara és környéke ad otthont, amelyet idén sikerült felújítani egy határon átnyúló projektnek hála, így egy színvonalas táborban vehetnek részt a gyerekek.

Kiss Tóth Erika, Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület: „Csóka község és a romániai Valkány összefogásában született meg az idei tábor. Minden gyerek ingyenesen tud rajta részt venni. Úgy vélem, a mai világban ez nagyon nagy lehetőség, és aki meghívást kapott a táborba, az ki is használta.”

Idén a résztvevők három országból, Szerbiából, Magyarországról és Romániából érkeztek. A tábor szombaton gálaműsorral ér véget.

Kanizsamonostor
néptánctábor
Kiss Tóth Erika
Gazsó Tibor

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.