Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Molnár Ádám

A 20. gyermek-néptánctábor zajlik Kanizsamonostoron

2018-07-10
16:11
2018-07-10
17:20
Forrás
Pannon RTV
Nagyban zajlik a kanizsamonostori gyermek-néptánctábor, amelyet idén 20. alkalommal szerveztek meg.

A Csóka és Valkány között létrejövő IPA-projektnek hála 220 gyerek vehet részt ingyenesen 10 napig a táborban.

Az esős napok után végre napsütésben táncolhattak a gyerekek Kanizsamonostoron. Menyhárt Zsombor először vett részt ilyen táborban, ahol csapatokra vannak osztva.

Menyhárt Zsombor, Zenta: „Eddig is részt vettem a táncokban, de leginkább a csapatommal voltam elfoglalva. A legjobban azt tetszik, amikor gyűlésre hívnak bennünket össze.”

Kalmár Eriknek már öt nap után sikerült elsajátítani a tanult tánclépéseket: „Most a felcsíki táncokat tanuljuk, és ezt sokat gyakoroljuk.”

Négy korcsoportban zajlik az oktatás, az ovisoktól az ifjúsági korosztályig, akikkel hat néptáncoktató és egy óvónő foglalkozik napi öt órában. Gazsó Tibor és Varga Viola a középső korcsoportot oktatja, mégpedig bagi táncokra.

Gazsó Tibor, oktató: „Azért választottuk ezt a táncanyagot, mert korban hozzájuk illik, most már képesek elsajátítani ezt a táncot, és így szeptembertől ezzel a tánccal tovább tudunk foglalkozni.”
 

A tánctábornak a Petőfi Sándor Művelődési Ház udvara és környéke ad otthont, amelyet idén sikerült felújítani egy határon átnyúló projektnek hála, így egy színvonalas táborban vehetnek részt a gyerekek.

Kiss Tóth Erika, Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület: „Csóka község és a romániai Valkány összefogásában született meg az idei tábor. Minden gyerek ingyenesen tud rajta részt venni. Úgy vélem, a mai világban ez nagyon nagy lehetőség, és aki meghívást kapott a táborba, az ki is használta.”

Idén a résztvevők három országból, Szerbiából, Magyarországról és Romániából érkeztek. A tábor szombaton gálaműsorral ér véget.

Kanizsamonostor
néptánctábor
Kiss Tóth Erika
Gazsó Tibor

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.