Ugrás a tartalomra

200 millió forint a vajdasági néptáncos, népzenei és népdalköri szervezeteknek

2018.12.05
19:59
2018.12.05
20:26
Forrás
Pannon RTV
A Csoóri Sándor Program a népi kultúra területén közösségteremtő műfajokban működő magyarországi és külhoni magyar néptáncos, népzenei és népdalköri szervezeteket, közösségeket támogatja.

A támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 2018-ban több mint 4 milliárd forint volt a Kárpát-medence szintjén, amiből Vajdaságba több mint 200 millió forint jutott. Erről beszélt, Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke a Közügyekben.

„December 15-éig kellene, hogy megérkezzenek a támogatások, vannak egyesületek, akikhez ez a pénz már befolyt. Természetesen, ahogy lenni szokott, devizába érkeznek a támogatások, az átváltás után a támogatás felhasználása következik, illetve mivel a támogatási időszak 2018. július 1-e, illetve 2019. június 30-a közötti időszakra tevődik, már biztosan voltak olyan programok, amelyeket megvalósítottak a szervezetek, csoportok, tehát már utófinanszírozásról is beszélhetünk. Ugyanakkor a néptáncoktatói, zenei oktatói, táncházas, tárgyalkotói és egyéb kategóriájú, illetve témájú programok most kerülnek megvalósításra.”

Sutus Áron
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.