Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

200 millió forint a vajdasági néptáncos, népzenei és népdalköri szervezeteknek

2018-12-05
19:59
2018-12-05
20:26
Forrás
Pannon RTV
A Csoóri Sándor Program a népi kultúra területén közösségteremtő műfajokban működő magyarországi és külhoni magyar néptáncos, népzenei és népdalköri szervezeteket, közösségeket támogatja.

A támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 2018-ban több mint 4 milliárd forint volt a Kárpát-medence szintjén, amiből Vajdaságba több mint 200 millió forint jutott. Erről beszélt, Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke a Közügyekben.

„December 15-éig kellene, hogy megérkezzenek a támogatások, vannak egyesületek, akikhez ez a pénz már befolyt. Természetesen, ahogy lenni szokott, devizába érkeznek a támogatások, az átváltás után a támogatás felhasználása következik, illetve mivel a támogatási időszak 2018. július 1-e, illetve 2019. június 30-a közötti időszakra tevődik, már biztosan voltak olyan programok, amelyeket megvalósítottak a szervezetek, csoportok, tehát már utófinanszírozásról is beszélhetünk. Ugyanakkor a néptáncoktatói, zenei oktatói, táncházas, tárgyalkotói és egyéb kategóriájú, illetve témájú programok most kerülnek megvalósításra.”

Sutus Áron
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.