Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

200 millió forint a vajdasági néptáncos, népzenei és népdalköri szervezeteknek

2018-12-05
19:59
2018-12-05
20:26
Forrás
Pannon RTV
A Csoóri Sándor Program a népi kultúra területén közösségteremtő műfajokban működő magyarországi és külhoni magyar néptáncos, népzenei és népdalköri szervezeteket, közösségeket támogatja.

A támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 2018-ban több mint 4 milliárd forint volt a Kárpát-medence szintjén, amiből Vajdaságba több mint 200 millió forint jutott. Erről beszélt, Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke a Közügyekben.

„December 15-éig kellene, hogy megérkezzenek a támogatások, vannak egyesületek, akikhez ez a pénz már befolyt. Természetesen, ahogy lenni szokott, devizába érkeznek a támogatások, az átváltás után a támogatás felhasználása következik, illetve mivel a támogatási időszak 2018. július 1-e, illetve 2019. június 30-a közötti időszakra tevődik, már biztosan voltak olyan programok, amelyeket megvalósítottak a szervezetek, csoportok, tehát már utófinanszírozásról is beszélhetünk. Ugyanakkor a néptáncoktatói, zenei oktatói, táncházas, tárgyalkotói és egyéb kategóriájú, illetve témájú programok most kerülnek megvalósításra.”

Sutus Áron
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség

Most

13:22, Frissítve: 13:35

Maradjunk otthon! Mesél a Pannon!

A karanténban sem maradhatunk mese nélkül. A Szabadkai Gyermekszínház, a Szabadkai Városi Könyvtár és a Pannon Televízió közösen viszi az apróságok otthonaiba a szebbnél szebb történeteket.
12:08

Folyamatos felmelegedés várható

Folyamatosan emelkedik majd a hőmérséklet a hét második felében. Csütörtökön az elmúlt napokhoz hasonlóan száraz, napos időre van kilátás. Délután a hőmérő higanyszála elérheti a 22 fokot.

Népszerű