Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

200 millió forint a vajdasági néptáncos, népzenei és népdalköri szervezeteknek

2018-12-05
19:59
2018-12-05
20:26
Forrás
Pannon RTV
A Csoóri Sándor Program a népi kultúra területén közösségteremtő műfajokban működő magyarországi és külhoni magyar néptáncos, népzenei és népdalköri szervezeteket, közösségeket támogatja.

A támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 2018-ban több mint 4 milliárd forint volt a Kárpát-medence szintjén, amiből Vajdaságba több mint 200 millió forint jutott. Erről beszélt, Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke a Közügyekben.

„December 15-éig kellene, hogy megérkezzenek a támogatások, vannak egyesületek, akikhez ez a pénz már befolyt. Természetesen, ahogy lenni szokott, devizába érkeznek a támogatások, az átváltás után a támogatás felhasználása következik, illetve mivel a támogatási időszak 2018. július 1-e, illetve 2019. június 30-a közötti időszakra tevődik, már biztosan voltak olyan programok, amelyeket megvalósítottak a szervezetek, csoportok, tehát már utófinanszírozásról is beszélhetünk. Ugyanakkor a néptáncoktatói, zenei oktatói, táncházas, tárgyalkotói és egyéb kategóriájú, illetve témájú programok most kerülnek megvalósításra.”

Sutus Áron
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség

Most

07:25

Búvárfilmek Palicson

A belgrádi búvárfilmek fesztiváljának alkotásait mutatták be a közönségnek tegnap este a palicsi Abbázia Moziban.

Népszerű