Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

200 millió forint a vajdasági néptáncos, népzenei és népdalköri szervezeteknek

2018-12-05
19:59
2018-12-05
20:26
Forrás
Pannon RTV
A Csoóri Sándor Program a népi kultúra területén közösségteremtő műfajokban működő magyarországi és külhoni magyar néptáncos, népzenei és népdalköri szervezeteket, közösségeket támogatja.

A támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 2018-ban több mint 4 milliárd forint volt a Kárpát-medence szintjén, amiből Vajdaságba több mint 200 millió forint jutott. Erről beszélt, Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke a Közügyekben.

„December 15-éig kellene, hogy megérkezzenek a támogatások, vannak egyesületek, akikhez ez a pénz már befolyt. Természetesen, ahogy lenni szokott, devizába érkeznek a támogatások, az átváltás után a támogatás felhasználása következik, illetve mivel a támogatási időszak 2018. július 1-e, illetve 2019. június 30-a közötti időszakra tevődik, már biztosan voltak olyan programok, amelyeket megvalósítottak a szervezetek, csoportok, tehát már utófinanszírozásról is beszélhetünk. Ugyanakkor a néptáncoktatói, zenei oktatói, táncházas, tárgyalkotói és egyéb kategóriájú, illetve témájú programok most kerülnek megvalósításra.”

Sutus Áron
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség

Most

09:00

Tűz ütött ki a londoni állatkertben

Tűz ütött ki a londoni állatkertben - írja több külföldi hírügynökség. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb állatkertjéből evakuálták az embereket, az állatokat biztonságos helyre szállították.
07:40

Megállt a havazás

Több mint 30 órányi havazás után az éjszaka folyamán Szerbia nagyobb részén megállt a hóesés.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.