Ugrás a tartalomra

A 2024–2029. évi Vajdasági Magyar Kulturális Stratégia tervezete

2023.11.20
20:42
Forrás
Pannon RTV
Kedden indul a közvita a Vajdasági Magyar Kulturális Stratégia tervezetéről.

A stratégiai dokumentum elérhető a Magyar Nemzeti Tanács honlapján. Négy településen, Zomborban, Adán, Törökkanizsán és Szabadkán szerveznek élő közvitát, ahol a dokumentum ismertetését követően minden érdeklődő és érintett kifejtheti véleményét az említett stratégiai dokumentumról. A Közügyekben Hugyik Richárd, az MNT Végrehajtó Bizottságának kultúrával megbízott tagja ismertette a több mint 400 oldalas tervezet főbb pontjait. Kitért a célokra, az akciótervekre, a művelődési központok, egyesületek, könyvtárak, levéltárak szerepére. November 30-ig az online térben is hozzá lehet szólni a Vajdasági Magyar Kulturális Stratégiához az office@mnt.org.rs villámposta címen.

Vajdasági Magyar Kulturális Stratégia
MNT
Magyar Nemzeti Tanács

Most

19:45

Orbán Viktor Andrej Babissal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke megbeszélést folytatott Andrej Babissal, Csehország korábbi miniszterelnökével, a cseh ANO párt elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
17:22, Frissítve: 18:47

A hajdújárási Lurkóházban járt a Mikulás

Az Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai ismét megajándékozták a hajdújárási Lurkóház kis védenceit. Idén 23 gyermek örülhetett a karácsonyi csomagoknak. A kicsik minden évben készülnek a Mikulások érkezésére, ez idén sem volt másként.

Népszerű