Ugrás a tartalomra

22. alkalommal rendezték meg a Pedagógusbált Szabadkán (videó)

2017.02.05
08:15
Pedagógusbált tartott tegnap az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete
Pedagógusbált tartott tegnap az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete. A hagyományos eseményt idén már 22. alkalommal szervezték meg, és ezúttal is az első bálozók nyitótáncával kezdődött.         Száz érettségiző nyitotta meg idén a bált. A fiúk és a lányok elegáns ruhákban vonultak fel és hagyományosan bécsi keringőt adtak elő. De Negri Ibolya, elnök, Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete: „Idén 22. alkalommal szervezzük meg ezt a bált és 8. alkalommal kerül megrendezésre a szabadkai érettségiző diákok nyitótánca. Ők az első bálozók, hiszen az érettségiző diákok azok nagykorúak. Így szeretnénk őket bevezetni a felnőttek világába.”



A Pedagógusbál egyik fénypontja a hűségdíj átadása. Ezt az elismerést az a pedagóguspár kapja, akik évek óta a bál vendégei. Az idei a hűségdíjat Veselinov Ibolya, a magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatónője és férje érdemelte ki. Veselinov Ibolya, igazgató, Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény: „Biztos látszódott az arcomon, hogy nagyon meglepődtem. Most 22. alkalommal van megszervezve. Én úgy emlékszem, hogy már 15 éve minden évben itt voltunk a bálban.” pedagogusbal Az eseményen mások mellett jelen volt Gombár Szeréna, Magyarország szabadkai konzulja, Halasi Szabolcs tartományi felsőoktatási és tudományos kutatásügyi segédtitkár, valamint Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár is. Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Nagyon jól érezzük itt magunkat minden alkalommal a nejemmel, és nem volt kérdés, hogy az idén is itt leszünk. Sok pedagógussal találkozhatunk. A munkám most már hozzájuk is kötődik, és ez a találkozás, a beszélgetés egy egészen más jellegű, mint a munka mellett történő, és örülök, hogy itt lehetek ma is.” Az est meglepetés fellépője Bernáth Tamás, a komáromi Jókai Színház művésze volt. A talpalávalót pedig a Joker együttes szolgáltatta.
Pedagógusbál
Szebadka
első bálozók

Most

10:36, Frissítve: 12:56

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.