Ugrás a tartalomra

25 éves a magyarkanizsai Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület

2020.12.09
12:38
2020.12.09
16:43
Forrás
Pannon RTV
Szerény keretek között, kiállítással ünneplik a magyarkanizsai Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület fennállásának 25. évfordulóját. Az elmúlt időszakban a hagyományőrzésre fektették a hangsúlyt.

Az egyesületen belül működik a Cifraszűr népdalkör és a hímzőszakosztály is, melynek munkáit láthatják most a Dobó Tihamér Képtárba látogatók. A kiállítás december 18-ig tekinthető meg.

Sarnyai Zoltán az egyesület elnöke kiemelte: „Ezekben a munkákban más van, mert maga a szépség nem érték, tehát mindenféleképp én úgy gondolnám, hogy jöjjenek hozzánk és dolgozzanak itt, mert tulajdonképpen a táj jellege ennek a lényege, az autentikus anyagoknak a felhasználása, a színek, a megfelelő öltések és a szépségnek akkor lesz értéke, ha mindezt betartják.”

Magyarkanizsa
Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület
Sarnyai Zoltán

Most

12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.