Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

25 éves a magyarkanizsai Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület

2020-12-09
12:38
2020-12-09
16:43
Forrás
Pannon RTV
Szerény keretek között, kiállítással ünneplik a magyarkanizsai Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület fennállásának 25. évfordulóját. Az elmúlt időszakban a hagyományőrzésre fektették a hangsúlyt.

Az egyesületen belül működik a Cifraszűr népdalkör és a hímzőszakosztály is, melynek munkáit láthatják most a Dobó Tihamér Képtárba látogatók. A kiállítás december 18-ig tekinthető meg.

Sarnyai Zoltán az egyesület elnöke kiemelte: „Ezekben a munkákban más van, mert maga a szépség nem érték, tehát mindenféleképp én úgy gondolnám, hogy jöjjenek hozzánk és dolgozzanak itt, mert tulajdonképpen a táj jellege ennek a lényege, az autentikus anyagoknak a felhasználása, a színek, a megfelelő öltések és a szépségnek akkor lesz értéke, ha mindezt betartják.”

Magyarkanizsa
Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület
Sarnyai Zoltán

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.