Ugrás a tartalomra

25 éves a Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület

2019.02.23
12:36
2019.02.23
20:42
Forrás
Pannon RTV
A szervezet az elmúlt negyed évszázadban a térség meghatározó jelentőségű tényezőjévé vált.

A rendezvény kezdetén a Vadvirág Hagyományápoló Kör tagjai adtak alkalmi műsort, majd a köszöntő után Balázs Géza egyetemi tanár méltatta az egyesület több évtizedes munkáját. „Ha lesznek olyan elhivatott emberek, mint most, akkor lesznek nyelvművelő napok is. A nyelvművelés egy kulturális tevékenység, és több mint a nyelvről való gondoskodás. A nyelvművelő napok egy közösségi rendezvény, ugyanis a nyelv nagyon jó eszköz arra, hogy összetartsa a közösségeket.”

Az eseményen bemutatták Hódi Éva A nyelvi hadszíntér című könyvét, amely a Széchenyi IStván Stratégiakutató Társaság kiadásában jelent meg 2018 decemberében. Hódi Éva, elnök, Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület: „Nyelvészeti témájú a könyv, és azokat a gondolatokat és az elképzeléseket tartalmazza, amelyek tükrözik az egyesületünk céljait, valamint a személyes meggyőződésemet és rálátásomat a világra, de a mai nyelvben végbe menő nyelvi folyamatokat is elemzi.”

Az eseményen az egyesület jubileumát és az anyanyelv nemzetközi napját is ünnepelték egyben.

Szarvas Gábor Nyelvművelő egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.