Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

25 éves a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete

2019-12-01
10:31
2019-12-01
17:32
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. A jeles eseményt gálaműsorral ünnepelték meg Bácsfeketehegyen.

Családias hangulatú műsorral kedveskedtek az egykori és a napjainkban is aktív versmondók az egyesület évfordulója alkalmából szervezett gálaesten. Színészek, művészek, énekesek tették színesebbé az előadást. Hajvert Ákos, elnök, Vajdasági Vers- és Prózamondók Egyesülete: „A célunk ezzel a műsorral az, hogy megmutassuk a közönségnek, a közvéleménynek, az érdeklődőknek, a versszerető embereknek, hogy mi is az, amivel mi foglalkozunk, és kiknek fontos rajtunk kívül ez a mozgalom, a versmondás. Óriási öröm számunkra, hogy több művész is elfogadta a felkérésünket. Ezek azok a művészeink, akik egyébként is verset mondtak valaha, vagy még mindig szoktak verset mondani.”

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke köszöntőbeszédében elmondta, a közösségi szerveződés egyik legszebb példája a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete. „A háborús időszakban, a legnehezebb időkben kezdett el néhány ember kezdeményezésére létrejönni ez az egyesület, és utána számos más verseny, vetélkedő is kinőtt belőle. De ma ez a gálaműsor elsősorban arról szól, hogy együtt örüljünk, ünnepeljük azokat, akik úgy maradtak itthon, hogy másokat is arra biztattak.”

Az egyesület tagjai reményüket fejezték ki, hogy még több évig sikeresen tudnak működni, és tovább tudják folytatni azt, amit 25 évvel ezelőtt elkezdtek.

vers
versmondás
Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete
Hajvert Ákos
Hajnal Jenő

Most

17:31

Szibériában is meleg volt a június

Rekordmagas volt a júniusi átlaghőmérséklet a szibériai sarkvidéken - ez derül ki az Európai Unió Földet és a klímaváltozást megfigyelő kutatóprogramjának adataiból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.