Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

3, 2, 1, 0! Interetno!!!

2019-08-22
15:55
2019-08-22
21:46
Forrás
Pannon RTV
Megnyitotta kapuit az Interetno Fesztivál Szabadkán.

Szabadka főtere immár Etnopolis. Kirakodóvásár és borutca is várja a látogatókat. Az idei ötnapos Interetno Fesztiválon táncolnak majd Kolumbiából, Magyarországról és Oroszországból, illetve idén első alkalommal Bolívia népzenei világába is belekóstolhatnak a látogatók.

Etnopolis Szabadka főterén

Polyákovity Izabella szervezővel Husnyák Andrea beszélgetett:

„- Tizennyolc évesek lettünk. Nagyon büszkék vagyunk erre a momentumra. Az idei évben visszaemlékezünk arra a pillanatra, amikor felrajzoltuk az Interetno fesztivált, a Népkört, mint szervezőt és Szabadka városát a folklórfesztiválok világtérképére.
- Kiket vártok itt az öt nap alatt?
- 950 résztvevője lesz az Interetno fesztiválnak. 750 táncosunk lép a színpadra, 450 gyermek foglalja majd el az Interetno színpadát és idén először érkeznek Malajziából és Bolíviából is táncosok. Ők még nem jártak nálunk Vajdaságban. Malajziából egy különleges dobos színház érkezik, ők fel fogják robbantani a színpadot.
- A mai nap a nyitónap. Egy eminens zenekar lép színre...
- Igen, Novák Péter és az Etnofon zenekar először koncertezik az Interetno fesztiválon és egyáltalán Vajdaságban. Nagy szeretettel várjuk őket. Emellett már látogatható a kirakodóvásárunk, és az Aranykapu játszóház is megnyitotta kapuit. Etnopolis egész népe várja a látogatókat. Este a fesztiválklubban várjuk őket, holnap pedig mindenkit várunk a nyitóceremóniás gálaműsorunkra.”

A nulladik napon az Etnofon zenekar mellett a Ravnica Tamburazenekar is színre lépett. A nyitóceremónia pénteken lesz: „A világ Szabadkára érkezik. A résztvevők a városi sportcsarnoktól egészen az Etnopolisig vonulnak. A színpadon a nyitóceremónia keretein belül bemutatkoznak a külföldi, valamint a hazai táncegyüttesek és a házigazda táncegyüttes. A Róna Táncegyüttes pedig egy gálaműsorral készül a kedves közönségünknek” - részletezte az első nap programját Polyákovity Izabella.

Interetno
Szabadka
fesztivál

Most

16:50, Frissítve: 16:57

A NIS vitte el a fődíjat

A NIS vitte el a fődíjat a 100 legnagyobb Szerbiában elnevezésű rendezvényen. A Kőolajipari Társaság a 2018-ban megvalósított bevételei alapján lett a legjobb a nagyvállalatok körében.
16:31, Frissítve: 16:44

„A szerb-kínai kapcsolatok rendkívüliek”

Szerbia nagyra értékeli, hogy Kína tiszteletben tartja és védi a nemzetközi jogokat - mondta Ana Brnabić szerb kormányfő a Kínai Legfelsőbb Népi Bíróság képviselőivel folytatott tárgyalásán Belgrádban
16:10, Frissítve: 16:27

Újra megbüntette az UEFA a Crvena zvezdát

Az Európai Labdarúgó-szövetség azért indított eljárást a szerbiai csapat ellen, mert biztonsági hiányosságok mutatkoztak a svájci Young Boys elleni BL-selejtező lebonyolításakor.

Népszerű