Ugrás a tartalomra

300 könyvet kapott a magyarkanizsai könyvtár

2021.01.25
12:18
2021.01.25
17:40
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 300 könyvvel lett gazdagabb a magyarkanizsai József Attila Könyvtár a közelmúltban a Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhetően. Egyébként az elmúlt időszakban sem tétlenkedtek a könyvtár munkatársai.

Különböző programokkal szolgáltak olvasóiknak, elsősorban az általános iskolás gyerekeknek.

Zajlik az élet a magyarkanizsai könyvtárban. Habár a hagyományos téli foglalkozást az eredeti formájában nem tudták megszervezni, azonban a könyvtárat gyakran látogató gyerekek így sem maradtak program nélkül.

Vörös Anna, könyvtáros, József Attila Könyvtár, Magyarkanizsa: „Kitaláltunk egy játékos kvízt, mindennap online, sajnos ezt kell, hogy mondjam itt, a könyvtárban is, hogy online megkapták a kérdést, feladatot, amihez be kellett jönni a könyvtárba és itt kellett megoldani az adott feladatot vagy kérdést, és utána el kellett, hogy küldjék nekünk.”

A könyvtár nemrég több mint 300 magyar nyelvű könyvvel is gyarapodott. A kiadványok a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével a magyar kormány támogatásának köszönhetően érkeztek a magyarkanizsai könyvtárba.

Bús Csaba, igazgató, József Attila Könyvtár, Magyarkanizsa: „Egy listát kaptunk, amelyen rajta voltak az elmúlt egy-két évben megjelent irodalmi művek. Ebből tudtunk válogatni, természetesen figyelembe vettük az olvasóink igényeit is, tehát mindig olyan könyveket válogatunk, amiket keresnek. Lettek most gyermek és felnőtt könyvek is, szépirodalmi, illetve ismeretterjesztő művek.”

A könyvtárban megtudtuk, hogy jelenleg is zajlik egy meseíró pályázat alsós diákok számára. A legjobbak értékes könyvvásárlási utalványban részesülhetnek.

József Attila Könyvtár
Magyarkanizsa
MNT
Magyar Nemzeti Tanács
könyv
könyvadomány
programok
Vörös Anna
Bús Csaba

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.