Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

300 könyvet kapott a magyarkanizsai könyvtár

2021.01.25
12:18
2021.01.25
17:40
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 300 könyvvel lett gazdagabb a magyarkanizsai József Attila Könyvtár a közelmúltban a Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhetően. Egyébként az elmúlt időszakban sem tétlenkedtek a könyvtár munkatársai.

Különböző programokkal szolgáltak olvasóiknak, elsősorban az általános iskolás gyerekeknek.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Zajlik az élet a magyarkanizsai könyvtárban. Habár a hagyományos téli foglalkozást az eredeti formájában nem tudták megszervezni, azonban a könyvtárat gyakran látogató gyerekek így sem maradtak program nélkül.

Vörös Anna, könyvtáros, József Attila Könyvtár, Magyarkanizsa: „Kitaláltunk egy játékos kvízt, mindennap online, sajnos ezt kell, hogy mondjam itt, a könyvtárban is, hogy online megkapták a kérdést, feladatot, amihez be kellett jönni a könyvtárba és itt kellett megoldani az adott feladatot vagy kérdést, és utána el kellett, hogy küldjék nekünk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A könyvtár nemrég több mint 300 magyar nyelvű könyvvel is gyarapodott. A kiadványok a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével a magyar kormány támogatásának köszönhetően érkeztek a magyarkanizsai könyvtárba.

Bús Csaba, igazgató, József Attila Könyvtár, Magyarkanizsa: „Egy listát kaptunk, amelyen rajta voltak az elmúlt egy-két évben megjelent irodalmi művek. Ebből tudtunk válogatni, természetesen figyelembe vettük az olvasóink igényeit is, tehát mindig olyan könyveket válogatunk, amiket keresnek. Lettek most gyermek és felnőtt könyvek is, szépirodalmi, illetve ismeretterjesztő művek.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A könyvtárban megtudtuk, hogy jelenleg is zajlik egy meseíró pályázat alsós diákok számára. A legjobbak értékes könyvvásárlási utalványban részesülhetnek.

József Attila Könyvtár
Magyarkanizsa
MNT
Magyar Nemzeti Tanács
könyv
könyvadomány
programok
Vörös Anna
Bús Csaba

Most

17:45

Érkezik a hó térségünkbe is?

Kedden havazhat térségünkben - legalábbis a meteorológusok szerint. Szerbia délebbi részein már a hét elején kialakult egy komolyabb hótakaró, leginkább a hegyvidéken. Vidékünkön vasárnap fordul csapadékosabbra az időjárás.
16:09, Frissítve: 17:24

Áldatlan állapotok uralkodnak Horgoson

A faluban egyre több a migráns - panaszolják a helyiek. Azt mondják, a helyzet tarthatatlan. Az észak-bácskai településről már több hónapja nem gyűjtötték be, és nem szállították el a feltorlódott illegális bevándorlókat.
16:06, Frissítve: 17:31

A segítség házhoz megy

Elindult a Vajdasági Magyar Szövetség terepi kampánya, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a kettős állampolgároknak, akik eddig még nem regisztráltak a magyarországi választási névjegyzékbe, de jövőre szeretnének szavazni.

Népszerű