Ugrás a tartalomra

33 fotós alkotásaiból nyílt kiállítás Újvidéken

2019.12.24
18:43
Forrás
Pannon RTV
Az élet mozzanatait, mindennapi helyzeteit illusztrálja az a 120 fotóból álló tárlat, amit Újvidéken a Vajdasági Múzeumban állított ki a Vajdasági Fotóriporterek Társulása.

A szervezők azt szeretnék, hogy a fényképnek, mint művészi alkotásnak értéke legyen, mert sokszor többet mond a leírt szónál. Ótos András újvidéki fotóriporter önálló kiállítását is megtekinthette a közönség. 33 még aktív és nyugállományba vonult fotós 120 alkotásából nyitották meg a sorrendben hetedik hagyományos év végi tárlatot a Vajdasági Múzeumban. A válogatást Lennert Géza, 50 éve a pályán levő fotós végezte. Nagyon meg vagyok elégedve a kiállítás felrakásával, a kiállítás felépítése is egy nagyon fontos dolog, nem biztos, hogy a szerzőnek két képe egy mellé kell, hogy kerüljön, itt nem is kerültek egymás mellé.

A Vajdasági Fotóriporterek Társulása öt évtizeden át tartó zárt körű rendezvény-szervezés után nyitott a közönség felé, mert ily módon a fényképet, mint művészeti alkotást közelebb hozhatják a közönséghez. Darko Dozet, a Vajdasági Fotóriporterek Társulásának elnöke: „Sokat tettünk azért, hogy a városunkban a fényképnek helye legyen a nap alatt. Nagy örömünkre szolgál, hogy az elmúlt másfél hónapban négy különböző tematikájú kiállítást sikerült megrendeznünk. ”

A január 20-ig látogatható kiállítás egyedisége abban van, hogy Ótos András, a Magyar Szó fotóriportere, pályafutásának 35. évfordulójára önálló kiállítást rendezett. „Különbözők a képek, van sport is, van portré, van politika, büszke vagyok a képeimre, mert szerintem világszínvonalon vannak és ezek nagyon jó képek, megállják a helyüket.”
A rendezvényt Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke nyitotta meg. Ünnepi beszédében kiemelte, a fénykép sokszor többet mond a leírt szónál, valamint szólt a Magyar Szó 75 éves fennállásáról, és a napilap fontosságáról.

fotókiállítás
Újvidék
Vajdasági Múzeum

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.