Ugrás a tartalomra

45 éves a FIFI, vagyis a Fiatalokról Fiataloknak című rádióműsor

2022.10.01
12:28
2022.10.01
15:29
Forrás
Pannon RTV
A valamikori népszerű vajdasági műsor egykori munkatársai a születésnap alkalmából jubileumi adással készültek.

Az emlékműsort a Szabadkai Magyar Rádióban hallhatták az érdeklődők. Mamuzsity László, a FIFI egykori ifjúsági műsorának zenei szerkesztője elmondta, 45 évvel ezelőtt összejöttek a fiatalok, akiknek sikerült egy kultikus rádióműsort készíteniük. Arról is beszélt, hogy mi foglalkoztatja őket mostanság, erről diskuráltak az SZMR-ben is.

"A témák, hogy hogyan tudjuk átadni a vesszőparipát, a stafétabotot a mostani fiataloknak. Ez egy kicsit nehéz, ugyanis megjelent a technika, és a technika vívmányai alapján mindenki nagy átlagban a mobillal, illetve a számítógéppel van elfoglalva, és nem azzal, ami körülvesz bennünket. Tehát a barátság, a beszélgetés, az ismerkedés."

FIFI
születésnap
műsor
rádió

Most

13:49

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.
11:53, Frissítve: 11:58

Hagyományos disznótor Szajánban

A szajániak a koronavírus-járvány előtti évben szervezték meg az első hagyományos disznótort. A kényszerszünet után tegnap újra megtartották a rendezvényt a helyi önkéntes tűzoltó egyesület szervezésében.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.