Ugrás a tartalomra

47 éves az Újvidéki Színház

2021.01.28
09:03
2021.02.01
11:04
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyó módon, különleges musicallel ünnepelte az Újvidéki Színház társulata az intézmény 47. születésnapját. A Kemény és fekete című előadás Klemm Dávid és Erős Ervin zeneszerzők művei, darabjai köré fonódott, képviselve a kortárs művészetet.

Az újvidéki közönség és a színház munkatársai is hosszú idő óta vágytak egy robbanó erejű darabra, amivel újra megalapozták az egymás közötti köteléket – fogalmazott Figura Terézia színész.

„Ami nagyon fontos, hogy ez a 47 év, ami mögöttünk van, ez a mi ünnepünk. A színház ünnepe, a színészek ünnepe, a színház dolgozóinak ünnepe, és egyben hála a közönségnek, hogy 47 éve együtt vannak velünk, tapsolnak, itt ülnek a nézőtéren, és ilyen helyzetben itt vannak, és szurkolnak.”

A Kemény és fekete című előadás a színház két munkatársának, Klemm Dávidnak és Erős Ervinnek a munkássága köré fonódott.

Erős Ervin, zeneszerző, Újvidék: „Tényleg megtisztelő, ebben a konstellációban kicsit túlexponáltnak éreztem magam, de mindenképpen érdekes volt és jóleső érzés így retrospektiválni.”

Klemm Dávid, zeneszerző, Újvidék: „Nagyon jó az összhang, én imádok Ervinnel dolgozni, ahogy elkezdtük, az első munkánktól kezdve ez csak épül, egyre jobban megismerjük egymást, hogy milyenek vagyunk, az alkotói stílusunkat és ez csak építően hat a további munkáinkra.”

A musicalt Puskás Zoltán rendezte. Mint fogalmazott, kihívás volt számára a munka.

„Úgy is álltam hozzá, hogy ha egy partyról van szó, akkor érezze jól magát a meghívott vendég, nagyon fontos mindig az atmoszféra, mit tálalunk, hogyan tálaljuk, és mindig gondolva arra, hogy a közönség sorai között nagyon sok ember van, most kevesebb, de annak ellenére az idősebbtől egészen a fiatalokig, és ezt az igényt kell kiszolgálni.”

Az évforduló rendhagyó módon való megünneplésének koncepciója utat mutathat abba az irányba, hogy a jövőben hogyan kell a mai igényekhez igazodva ünnepelni – fogalmazott Venczel Valentin, színházigazgató.

„Itt olyan pillantok történtek, olyan másfél óra történt, amelyben az Újvidéki Színház jelenlegi generációja ötvözte a múltat, a jelent és természetesen a jövőt, bizonyítván a mi művészetünknek a pillanatszerűségét, mert a színház a pillanat művészete, igen ám, de annak a pillanatnak, amelyik magában foglalja az örökkévalóságot is.”

A születésnapi darab vendége volt a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata, valamint részt vettek az eseményen az Újvidéki Művészeti Akadémia negyedéves hallgatói is.

születésnap
musical
előadás
Venczel Valentin
Puskás Zoltán
Erős Ervin
Klemm Dávid
Újvidéki Színház
Újvidéki Színház társulata

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.