Ugrás a tartalomra

48 éves az Újvidéki Színház

2022.01.28
13:41
2022.01.28
17:15
Forrás
Pannon RTV
A születésnapi hét keretében gazdag program várta a látogatókat, többek között könyvbemutatóval, valamint a szabadkai és a zentai társulatok vendégszerepléseivel.

Az Újvidéki Színház a közönség, a színész-, rendező- és igazgatókollégák, valamint a városi képviselők társaságában ünnepelte születésnapját. Örvendetes, hogy 48 éve van magyar színjátszás Újvidéken, amihez az utóbbi néhány évben a város is hozzá tudott járulni - mondta Király Károly, a színház igazgatóbizottságának elnöke.

„Mi vagyunk azok, akik a város irányából igyekszünk mindent megtenni, hogy az Újvidéki Színház folyamatosan tudjon működni, és hogy a közönségünk minőséges, jó előadásokat tudjon látni.”

A születésnap nem csak az ünnepeltről, hanem a vendégekről is szól, mutatott rá Venczel Valentin, a színház igazgatója. Az ünnepi hét folyamán a már hagyományosnak számító rendezvénysorozat keretében szabadkai és zentai magyar társulatok vendégelőadásait is megtekinthette a közönség.

„Az Újvidéki Színház születésnapját, hogy úgy mondjam, arra használjuk fel, hogy köszönetünket nyilvánítsuk ki egyfelől a közönségünknek, másfelől a városnak, mint fenntartónknak és alapítónknak, és harmad felől, hogy köszönetünket fejezzük ki a születésnap alkalmából mindazoknak, akik az Újvidéki Színház munkáját segítik, támogatják, és akik nélkül tulajdonképpen ez az intézmény nemcsak, hogy nem jöhetett volna létre, hanem tulajdonképpen nem is működhetne.”

A színház társadalmi tevékenysége túlmutat a színházművészet szűk keretein, így a szó legtágabb értelmében az oktatás, a színvonalas szórakozás és a kultúra helyszíne - mondta üdvözlőbeszédében Dalibor Rožić, az újvidéki Városi Tanács művelődéssel megbízott tagja.

A születésnapot a színház csütörtök este Fjodor Dosztojevszkij: Az idióta című regénye alapján készült darabbal ünnepelte, amelyet Andrej Cvetanovski rendező vitt színpadra. A reprízt, akárcsak a bemutatót, telt ház előtt játszották.

Újvidéki Színház
születésnap
Fjodor Dosztojevszkij
Az idióta
Venczel Valentin
Király Károly

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.