Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

51. alkalommal is népszerű volt a KMV

2018.04.29
17:51
2018.04.29
19:19
Forrás
Pannon RTV
Gálaműsorral és díjkiosztóval zárult ma délelőtt az óbecsei Városi Színházban a középiskolások 51. művészeti vetélkedője.

Az idei döntőn több mint nyolcvan ifjú vajdasági előadóművész és tollforgató versenyzett. Nemcsak a zsűri, de a gálaműsor közönsége előtt is nagy sikert aratott Tóth Johanna slam-verse. Slam Poetry kategóriában ő bizonyult a legjobbnak. Korábban versekkel is próbálkozott. „Nekem a vers inkább a saját érzelmeim kifejezésére szolgál és az általam megélt lelki traumák kifejezésére. Igazából minden élmény egy lelki trauma, ezeket írom ki a versekkel, slam poetryben és inkább társadalmi problémákra próbálok fókuszálni.”

A gálaműsorban a beszédművészeti és az irodalmi vetélkedő legjobbjai mellett a megzenésített versek és a Középiskolások Népművészeti Vetélkedőjének a nyertesei is felléptek. Antal Szilárd, tag, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottsága: „Oda kell figyelmi a fiatalokra. A középiskolások már értik a világot. Rendelkeznek már olyan szenzibilitással, hogy rá tudnak érezni a dolgokra, és rajtuk keresztül mi sok mindent megtudhatunk a világról, amit mi már, úgy látszik, nem is látunk.”

A hétvégi döntőn több mint nyolcvan előadóművész és tollforgató versenyzett. Az idei évtől új elnökök irányították a KMV szervezőbizottságának munkáját. Oláh Tamás, társelnök, a KMV szervezőbizottsága: „Az a frissesség, spontaneitás, ami mindig jellemző erre a versenyre, az idén is emlékezetessé tette a számomra. Azt gondolom, hogy mindenféleképpen szép emlék lesz, és nem csak azért, mert nagyon színvonalasak voltak a munkák, hanem azért is, mert valóban egy közösség épült.”

A gálaműsor végén a dobogósok és a különdíjasok átvették a díjaikat.

Középiskolások Művészeti Vetélkedője
Óbecse
gálaműsor

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű