Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

60 éves az Életjel Irodalmi Élőújság

2020.01.31
16:05
2020.01.31
16:15
Forrás
Pannon RTV
60 éves az Életjel Irodalmi Élőújság, a Művészetbaráti kör égisze alatt futó könyvkiadás pedig fél évszázada kezdte meg munkáját.

Ebből az alkalomból és a magyar kultúra napjára emlékezve Megértenek címmel tartottak irodalmi estet Szabadkán a Városi Könyvtárban.

Pannon RTV/Gál Hermina

Horváth Emma tanárnő ötven éve vezeti az Életjel csoportot. A mai napig nagyon sokat jelent számára a versmondó műhely vezetése: „Az irodalmi élőújságot a Dévavári által vezetett csoport azért alapította, hogy Szabadkának az irodalmi életét, ami volt, meg ami talán lesz, azt valamiféleképpen irányítsa, és legyen helye itt nemcsak a vajdasági magyar irodalomnak, hanem Szabadkának külön.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Némedi Imre szinte minden Irodalmi Élőújságon versel. Tizennyolc éve tagja az irodalmi csoportnak: „Rányomta a bélyegét az egész életemre. Szoktam mondani, ha nem lettem volna Életjeles, akkor nem lennék most az, ami vagyok. Mindenre kihatott.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A csütörtöki műsorban Ady versekkel a költő halálának 101. évfordulója előtt tisztelegtek.

Életjel
Horváth Emma
Némedi Imre
Művészetbaráti kör
Szabadka
irodalmi est

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű