Ugrás a tartalomra

60 éves a Figyelő

2018.10.31
15:32
2018.10.31
20:23
Forrás
Pannon RTV
60 éves lett a Figyelő, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola diáklapja. A jeles jubileumról ünnepi műsorral emlékeztek meg tegnap este a diákok, a tanárok és az egykori szerkesztők.

A 60. születésnapját ünneplő Figyelő utolsó, 185. számát lapozza egy diák az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában. A diákújságot jelenleg 255 gyerek olvassa.

Kiskomáromi Zsolna, hatodikos tanuló, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „A fogalmazásokat nagyon szívesen olvasom, meg azokat, amelyeket a diákok saját maguk írnak, azokat a verseket.”

A legjobban sikerült dolgozatok és díjnyertes írások mellett sok iskolai hír is megjelenik a lapban.

Ördög Noémi, főszerkesztő, Figyelő: „Szerintem nagyon jó dolog, mert így generációkon át megismerhetjük az iskola híreit, újdonságait.”

A diákújság 60. születésnapján részt vettek az egykori tanárok, szerkesztők is. Koncz Erzsébet nyugalmazott magyartanár 30 éven át volt a Figyelő felelős szerkesztője.

Koncz Erzsébet, nyugalmazott magyartanár, Óbecse: „Olyan is megtörtént, hogy nem volt, aki legépelje, és a szülők gépelték le. Akkor is megmaradt az újság.”

A Figyelő felett az utóbbi 18 évben Szűcs Budai Engelbert bábáskodik. Szerinte a diákok lelkesedése töretlen.

Szűcs Budai Engelbert, magyartanár, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „Ebben a mai pusztító világban örök érték, hogy alkotni kell. És ők megragadják a tollat, és alkotnak immár hatvan éve, szerintem egyedülállóan Vajdaságban.”

Az iskolában megtartott ünnepi műsorban a tanulók visszaemlékeztek a régi szerkesztőkre, és szemléztek a jubileumi számból is.

Figyelő
Óbecse

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.