Ugrás a tartalomra
sajam.rs

65. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár

2022.09.27
14:37
Forrás
Szerbiai RTV
Október 23. és 30. között szervezik meg idén a Belgrádi Nemzetközi Könyvvásárt.

A jubileumi 65. könyvmustra mottója: az írottak visszatérése. Nataša Mihailović Vacić, Belgrád művelődési titkárságának vezetője közölte, a mottó arra vonatkozik, hogy a koronavírus-járvány miatt elmaradt, majd kisebb volumenben megrendezett kiállítás nyomott hagyott az olvasást szerető emberekben, ezért most nagy visszatérésre készül az írott szó. A rendezvénynek, amelyen mintegy négyszáz szerbiai és külföldi könyvkiadó mutatkozik be, ezúttal is a belgrádi vásárcsarnok ad helyet. A 65. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár díszvendége Románia lesz.

Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.