Ugrás a tartalomra

65. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár

2022.09.27
14:37
Forrás
Szerbiai RTV
Október 23. és 30. között szervezik meg idén a Belgrádi Nemzetközi Könyvvásárt.

A jubileumi 65. könyvmustra mottója: az írottak visszatérése. Nataša Mihailović Vacić, Belgrád művelődési titkárságának vezetője közölte, a mottó arra vonatkozik, hogy a koronavírus-járvány miatt elmaradt, majd kisebb volumenben megrendezett kiállítás nyomott hagyott az olvasást szerető emberekben, ezért most nagy visszatérésre készül az írott szó. A rendezvénynek, amelyen mintegy négyszáz szerbiai és külföldi könyvkiadó mutatkozik be, ezúttal is a belgrádi vásárcsarnok ad helyet. A 65. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár díszvendége Románia lesz.

Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.