Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

68. Kanizsai Írótábor Magyarkanizsán

2020.09.04
10:13
2020.09.04
17:09
Forrás
Pannon RTV
Az idén rendhagyó módon szervezték meg a 68. Kanizsai Írótábort. Magyarkanizsa nagy múltú rendezvényét idén a szervezők egynaposra tervezték a járványintézkedések miatt.

A megemlékezés hagyományosan a helyi Népkertben indult, az írótábor emlékművénél, csütörtök délután. Ezt követően a Dobó-Koncz szoborhoz mentek a résztvevők, ahol szintén elhelyezték az emlékezés virágait.

A rendezvény a Dobó Tihamér Képtárban folytatódott, ahol Fujkin István képzőművész alkotásait láthatta a közönség. A kiállításmegnyitón meglepetésként Lajkó Félix muzsikált.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Ezt követően bemutatták a Fujkin-monográfiát is. Az írótábor Vándorkulacsa is új gazdára talált, Fujkin István képzőművész személyében: „A monográfia az tulajdonképpen az egész eddigi életművet fogja össze, tehát a kezdetektől, a legelső megjelent rajzoktól, amik fellelhetők voltak, egészen a napjainkig. A festményeken keresztül és a vége az a 2020-as rajzok, tehát a zodiákus rajzokkal fejeződik be.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Bemutatták Tolnai Ottó Titorelli faiskolája című képzőművészeti esszéket tartalmazó kötetét is, amely a Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában jelent meg.

Tolnai Ottó, író, költő: „Valóban sokszor van, hogy az írás befejeztekor folytatnom kell még és a kezem ilyen furcsa dolgokat rajzol és amit megismétlek és megismétlődik és hasonló, akkor azt egy ideig, egy fél napig tudom ismételni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az előző években rendszerint több napos tábort szerveztek, de erre az idei évben nem volt lehetőség. A folytonosságot azonban nem szerették volna megszakítani.

Bordás Győző, szervező: „Az embereket érdekli a kultúra, meg ki is vagyunk éhezve, az az igazság, mert ugye az elmúlt fél évben semmilyen rendezvény nem volt. Se zenei, se színházi, még a könyvtárakba is nehezen lehetett bemenni. Most egy kicsit talán felszabadultunk és mindenki alig várja, hogy történjen valami, hogy részt vegyünk ebben a rendezvényben.” 

A nap zárásaként az érdeklődők megtekintettek a helyi Művészetek Házában egy interjút, amely Domonkos Istvánnal készült, 2013-ban.

Írótábor
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:08

Holnap rajtol a Szerbia Open

Az ATP 250-es kategóriába tartozó belgrádi salakos tenisztorna legnagyobb sztárja természetesen a hazai színekben szereplő Novak Đoković lesz.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!