Ugrás a tartalomra

70 éves a Tartományi Műemlékvédelmi Intézet

2021.12.15
17:01
Forrás
Közlemény
Ezt ünnepelték Karlócán a magisztrátus nagytermében.

Az intézmény felügyelete alatt állnak többek között a Fruška gorai kolostorok, a bácsi vár, a szabadkai városháza és zsinagóga, a bácskeresztúri Szent Miklós-székesegyház, és sok karlócai építmény. Az emlékművek megőrzésére 2018 óta mintegy 233 millió dinárt költött a tartomány - mondta Dragana Milošević, tartományi művelődési titkár az eseményen.

műemlékvédelem
Vajdaság
Karlóca

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.
14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.