Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Álmodozók az Újvidéki Színházban

2018-12-14
10:31
2018-12-14
12:49
Forrás
Pannon RTV
Bernardo Bertolucci Álmodozók című filmjének színpadi változatát viszi színre az Újvidéki Színház.

A ma esti bemutatón a nézőközönség több, a mai korra is jellemző kérdéssel szembesülhet, mint például: lehet-e ártatlanul hinni abban, hogy a világ jobb lehet? Vagy elég erősek vagyunk-e ahhoz, hogy lázadjunk a magunk hitte szabadság formájáért? A darabban az erények és emberi értékrend, a szokások és a társadalomba való beilleszkedés formája kerül felszínre. Lázadással, az utcára vonulással, vagy a bezárkózott, családon belüli lázadással miként befolyásolható a változás? A főszerepben Elor Emina, Gombos Dániel és Szalai Bence a három ember találkozását, érzelmi és testi kapcsolatait idézi, tükörképet mutatva az utcán zajló forradalomról.

Újvidéki Színház
Álmodozók

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.