Ugrás a tartalomra

Amatőr festők műveiből nyílt kiállítás Topolyán

2018.05.12
08:03
2018.05.12
16:19
Forrás
Pannon RTV
10 éves fennállását ünnepli a topolyai Ács József Képzőművészeti Csoport. Ez alkalomból kiállítás nyílt a topolyai Művelődési Ház kiállítótermében az amatőr festők munkáiból.

A jubiláló képzőművészeti csoportot a helyi Cantus Firmus Kamarakórus köszöntötte. A kiállítást Náray Éva a Juhász Erzsébet Könyvtár igazgatója nyitotta meg. A topolyai Ács József festőművész nevét viselő csoport 2008-ban alakult meg nyolc taggal, ma tizenketten járnak össze hetente közösen alkotni, beszélgetni, szórakozni. Évente megszervezik kiállításukat, és a környékbeli településeken is vendégeskednek. A csoportot Csernik Attila, grafikusművész vezeti, látja el tanácsokkal. Az amatőr festők többfajta képzőművészeti technikával alkotnak, környezetüket, családtagjaikat, házi kedvenceiket örökítik meg, mint mondják az alkotás öröméért, a kikapcsolódásért és az együttlétért. A kiállítás május 25-ig tekinthető meg.

Szlifkó Klára, elnök, Ács József Képzőművészeti Csoport, Topolya: „Mi tulajdonképpen nem is festőművészek akarunk lenni, és nem is olyan a szemléletünk, mint a festőké, csak szórakozásból csináljuk, és örülünk neki. A lényeg az, hogy sikerélményünk van. A kiállításon megmutatjuk a dolgainkat, megmutatjuk azért, hogy akinek tetszik, az azt mondja, akinek meg nem tetszik, az meg látja, hogy ez nem éppen valami, de mindenképpen gondolkodásra serkentjük a nézőket, szerintem ez már elegendő, és hogy együtt vagyunk.”

Topolya
Ács József Képzőművészeti Csoport
kiállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.