Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Amatőr festők műveiből nyílt kiállítás Topolyán

2018-05-12
08:03
2018-05-12
16:19
Forrás
Pannon RTV
10 éves fennállását ünnepli a topolyai Ács József Képzőművészeti Csoport. Ez alkalomból kiállítás nyílt a topolyai Művelődési Ház kiállítótermében az amatőr festők munkáiból.

A jubiláló képzőművészeti csoportot a helyi Cantus Firmus Kamarakórus köszöntötte. A kiállítást Náray Éva a Juhász Erzsébet Könyvtár igazgatója nyitotta meg. A topolyai Ács József festőművész nevét viselő csoport 2008-ban alakult meg nyolc taggal, ma tizenketten járnak össze hetente közösen alkotni, beszélgetni, szórakozni. Évente megszervezik kiállításukat, és a környékbeli településeken is vendégeskednek. A csoportot Csernik Attila, grafikusművész vezeti, látja el tanácsokkal. Az amatőr festők többfajta képzőművészeti technikával alkotnak, környezetüket, családtagjaikat, házi kedvenceiket örökítik meg, mint mondják az alkotás öröméért, a kikapcsolódásért és az együttlétért. A kiállítás május 25-ig tekinthető meg.

Szlifkó Klára, elnök, Ács József Képzőművészeti Csoport, Topolya: „Mi tulajdonképpen nem is festőművészek akarunk lenni, és nem is olyan a szemléletünk, mint a festőké, csak szórakozásból csináljuk, és örülünk neki. A lényeg az, hogy sikerélményünk van. A kiállításon megmutatjuk a dolgainkat, megmutatjuk azért, hogy akinek tetszik, az azt mondja, akinek meg nem tetszik, az meg látja, hogy ez nem éppen valami, de mindenképpen gondolkodásra serkentjük a nézőket, szerintem ez már elegendő, és hogy együtt vagyunk.”

Topolya
Ács József Képzőművészeti Csoport
kiállítás

Most

14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.