Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Amatőr festők páros tárlata Palicson

2023.05.31
18:25
2023.06.01
15:36
Forrás
Pannon RTV
Az ABC & T Képzőművészeti Szakkör két tagjának Szabó Eszternek és Kovács Monellának nyílt önálló tárlata a Szabadkai Városi Könyvtár palicsi fiókkönyvtárában. A megnyitón szűknek bizonyult a kiállítóterem, a látogatók közül többen nem fértek be.

Az ABC & T Képzőművészeti Szakkör két tagja Szabó Eszter és Kovács Monella első páros tárlatán a kiállítóterem zsúfolásig megtelt az alkotók barátaival, tisztelőivel és művészetkedvelőkkel. Szabó Eszter huszonhét képpel mutatkozott be. Öt éve tagja a Szakkörnek, és ahogyan ő fogalmaz, a festés által egy teljesen új világot ismert meg.

„A magányosságomat bearanyozza. Jól érzem magam, amikor az ecsetet a kezembe veszem, a legjobban akkor, amikor a szakkörben vagyok és István odajön, és utasít, hogy ezt most így, amazt meg úgy csinálja. Megmagyarázza, hogy miért, hogy olyan a fényjáték, vagy ez most távol van, most ezt így görbítsem, mert akkor kapom meg a három dimenziót, és ez nekem érdekes.”

Kovács Monella három éve fest Török Istvánnál, főként csendéletet. Azt mondja sok mindent kapott ettől a szakkörtől.

„A kreativitásomat fejlesztettem, illetve jobban oda tudok figyelni dolgokra és a környezetemben is a természetre, és egy belső nyugalmat ad, mert amikor nekiülök festeni, akkor kizárom a környezetet és csak arra koncentrálok.”

A szakkör tagjai elmondták, számukra minden egyes kiállítás kiváltságos pillanat. A tárlatot Bencsik István nyitotta meg.

Palics
festészet
ABC & T Képzőművészeti Szakkör

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.