Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Amikor Isten hasba rúg – évadot nyitott a Kosztolányi Dezső Színház

2022.09.16
12:59
2022.09.16
16:41
Forrás
Pannon RTV
Az Amikor Isten hasba rúg című előadással indította az évadot a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. Az előadást követően a közönség a szerző dedikált regényét is hazavihette.

A Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Amikor Isten hasbarúg című előadással zárta június 15-én az előzőt és nyitotta szeptember 15-én az új színházi évadot.

Lovas Ildikó színpadra adaptált regényét Urbán András rendezte, aki szerint ezzel az előadással sikerült kitágítani a saját színházi határaikat.

„Annak ellenére, hogy mi most játszunk először a házban, az évadban már a vendégszerepelések elindultak. Az One Girl Show Zadarban, Nišben játszottuk nagy sikerrel a Csókos asszony lovagjait, több díjat is elhozott az előadás, illetve a színészek. Mi nagyon bizakodóak vagyunk, hogy az Amikor Isten hasba rúg előadásnak egy komoly élete fog most elindulni.”

A színészek ilyenkor szembesülnek az idei évad terveiről, arról, hogy melyik darabban ki milyen szerepet játszik. Nem tudni, mekkora lesz a szakmai kihívás, ezért a nyári szünetben szellemi és testi kondícióban tartották magukat.

Kucsov Borisz, színész, Kosztolányi Dezső Színház: „Szerencsés esetben, mint amilyen most volt szerintem, az ember úgy érzi, mintha nem is lett volna nyár és ugyanott folytatja, ahol abbahagyta. Nagyon könnyen visszahelyeződtünk azt gondolom mindannyian.”

A színház elkezdte az új előadás próbáit is, Hernyák György Zalán Tibor Ne lőj a fecskére című szövegét rendezi színpadra.

Kosztolányi Dezső Színház
Szabadka
színház
évadnyitó

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű