Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Antalovics Péter volt a VM4K vendége

2021.04.16
11:55
2021.04.16
16:57
Forrás
Pannon RTV
Antalovics Péterrel beszélgettek a VM4K-ban a Csütörtök esték - másképp bemutatkozó beszélgetés keretében.
Pannon RTV/Gál Hermina

Csütörtök este szó esett az eddigi alkotásáról, a jelenről és a jövőbeni tervekről is. A fiatal költő - az Örökszoba és a Távoli pólusok című kötetek után - jelenleg a harmadik verses kötetén dolgozik.

Pannon RTV/Gál Hermina

Antalovics Péter, költő, publicista: „Nagyon személyes nézőpontból szoktam megközelíteni a különböző témákat, ilyen tekintetben nincs is különbség az eddigi köteteim és a tervezett harmadik, vagy bármelyik szövegem tekintetében. Ugyanúgy állok hozzá. Általában három témában szoktam aszerint, hogy mik az érdeklődési területeim, elsősorban társadalmi vonatkozású témák érdekelnek, ami az egyénre hat, általában érdekel még az intimitás témaköre és a személyes egzisztenciális kérdések is.”

VM4K
Antalovics Péter

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.