Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Anyák napi hangverseny a kelebiai templomban

2021.05.02
20:08
2021.05.03
17:24
Forrás
Pannon RTV
Vivaldi és Buxtehude műveit hallhatta a közönség. Emellett pedig taizéi húsvéti énekek is felcsendültek. Az esemény számos zenekedvelőt vonzott a templomba.

Anyák napi ünnepi hangversenyt tartottak a kelebiai templomban. Az eseményt Vizin Kornelije orgonajátéka nyitotta meg.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Az est fellépői között volt a Pro Musica Kamarakórus és a Tarabuka gyermek és ifjúsági kórus is. Kecskés István, vezető, Tarabuka gyermek és ifjúsági kórus: „Egy hónapja találtuk ki a hangversenyt, azóta készülünk. Néhány húsvéti tartalmú éneked adunk elő, Pintér Bélától énekelünk, illetve szóló dalok is lesznek. Ákostól és Kovács Katitól is. Ezt szentmisén nem szoktuk énekelni, de most előadjuk.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Zsiga Pál hegedűjátékával nyűgözte le a közönséget.

Az édesanyákat a kelebiai plébánián minden évben megünneplik. Tavaly erre nem volt lehetőség a járványhelyzet miatt - mondta el Paskó Csaba. A plébános hangsúlyozta, az emberek ezért már nagyon várták a zenés estet.

Pannon RTV/Kovács Róbert

„Ez egy jó apropó és egy jó lehetőség arra, hogy azoknak az embereknek is egy jó bátorítás legyen ez akik még nem vették fel a védőoltást, hogy van kiút ebből a vírusos időszakból. Ez pedig az, ha az ember minél előbb felveszi a védőoltást. Mi, akik ma itt vagyunk a szülők részéről, illetve a kórus tagjai is mind felvettük. Ez ad bátorságot” - mondta Paskó Csaba.

A szervezők bíznak benne, hogy a jövőben egyre több eseménynek tudnak majd teret engedni, és megkezdhetnek egy új művész évadot a kelebiai templomban.

anyák napja
hangverseny
Paskó Csaba
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:41

Jelentősen enyhültek a korlátozások Angliában

Jelentősen enyhültek a járványügyi korlátozások Angliában, bár a brit kormány továbbra is fokozott elővigyázatosságra intette a lakosságot, elsősorban a koronavírus indiai változatának egyes gócpontokban észlelt terjedése miatt.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.