Ugrás a tartalomra

Április 17-én kezdődik az idei Irodalmi Karaván

2018.04.15
10:36
2018.04.15
10:44
Forrás
VajdaságMA
Erdélyi és kárpátaljai írók, költők mutatkoznak be Vajdaságban április 17. és 19. között.

Két autóval, nyolc keréken, tizenkét lábon érkezik Vajdaságba április 17. és 19. között a 2018-as Irodalmi Karaván, amelynek keretében ezúttal hat erdélyi és kárpátaljai fiatal író, költő mutatkozik be négy vajdasági településen, Topolyán, Szabadkán, Újvidéken és Zentán.

A rendezvénysorozat első állomása Topolya lesz, ahol április 17-én, kedden 11.25-kor rendhagyó irodalomóra várja a fiatalokat a Juhász Erzsébet Könyvtár padlástermében. A következő helyszínen, Szabadkán április 17-én, kedden 18 órai kezdettel a Városi Könyvtár Amerikai Kuckója ad helyet az Irodalmi Karavánnak. Április 18-án, szerdán a vendégek Újvidékre látogatnak, ahol 19 órától az Európa Kollégiumban, április 19-én pedig Zentára, ahol 18 órától a Zentai Alkotóházban várják az irodalomkedvelő közönséget.

A programsorozat vendégei Erdélyből, az Erdélyi Magyar Írók Ligájából Fischer Botond és Varga László Edgár költő; Kárpátaljáról pedig Csornyij Dávid költő, Kertész Dávid író, Marcsák Gergely költő, író és zenész, valamint Shrek Tímea író lesznek. Az irodalmi esteken szó esik majd a kortárs irodalom útjáról, az útkeresésről, a kettős határontúliságról és sok egyéb kérdésről is. A rendezvény moderátora Topolyán, Szabadkán és Zentán Virág Kiss Anita, Újvidéken pedig Antalovics Péter lesz.

Az Irodalmi Karaván szervezője a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, társszervezői pedig a Juhász Erzsébet Könyvtár (Topolya), a Városi Könyvtár (Szabadka), az Európa Kollégium (Újvidék) és a Thurzó Lajos Oktatási–Művelődési Központ (Zenta). A program meghirdetője és támogatója Magyarország Kormányának Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Irodalmi karaván
Topolya
Zenta
Szabadka
Újvidék
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű