Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Áprilisi táncház a VM4K-ban

2022.04.20
20:21
Forrás
Pannon RTV
A családias mulatságon a közös daltanulás mellett a magyar néptánc alapjaival is ismerkedhettek az érdeklődők.

Áprilisi táncházat tartottak a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban Szabadkán. A talpalávalót a Juhász zenekar húzta.

A szervezők a kicsikre is gondoltak, őket a késő délutáni órákban várták a szülőkkel együtt. A családias mulatságon a közös daltanulás mellett a magyar néptánc alapjaival is ismerkedhettek az érdeklődők. Az Ifjúsági – kamasztáncház résztvevői pedig több tájegység táncanyagával is megismerkedhettek.

Pannon RTV

Juhász Gábor, zenekarvezető, Juhász zenekar: "Természetesen található itt csárdás és gyorsabb táncok is, amelyekben aztán kiélhetik magukat élni. Kiduhajkodhatják magukat. Fontosnak tartom azt, hogy ezek a rendezvények az egész családnak szóljanak, ne csak a gyerekek jöjjenek el, ne csak a fiatalok jöjjenek el, hanem jöjjenek el az örökifjúk is. Érezzék itt magukat jól. Ne csak a táncról szóljon az egész, hanem legyen egy kis néprajzi felvilágosító jellege is."

táncház
népzene
VM4K
Juhász zenekar

Most

10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű