Ugrás a tartalomra
MTI/Czeglédi Zsolt

Arad is őrzi a vértanúk emlékét

2019-10-06
17:32
2019-10-06
20:25
Forrás
maszol.ro
A kivégzések feltételezett helyszínén állított obeliszknél délután megkezdődtek az emlékünnepségek Aradon.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A szabadságharchoz és a vértanúkhoz történelmi szálakkal kötődő minorita rend képviseletében Blénessy Róbert aradi házfőnök, belvárosi plébános mondott fohászt a kivégzettek lelki üdvéért, majd elhelyezték az emlékezés koszorúját a magyar kormány, az RMDSZ, a különböző romániai és Kárpát-medencei civil szervezetek és a történelmi magyar egyházak képviselői. A megemlékezés az aradi minorita templomban tartott gyászmisével, később pedig az aradi Szabadság-szobornál koszorúzással folytatódott.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Semjén Zsolt, Magyarország miniszerelnök-helyettese, emlékeztetve a vértanúk emlékápolásának fontosságára, úgy fogalmazott: Aradon lenni ünnep, Aradon lenni fájdalom, Aradon lenni kötelesség.

Arad
aradi vértanúk
emlékünnepség
Semjén Zsolt
Blénessy Róbert
RMDSZ

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.