Ugrás a tartalomra
MTI/Czeglédi Zsolt

Arad is őrzi a vértanúk emlékét

2019.10.06
17:32
2019.10.06
20:25
Forrás
maszol.ro
A kivégzések feltételezett helyszínén állított obeliszknél délután megkezdődtek az emlékünnepségek Aradon.
MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A szabadságharchoz és a vértanúkhoz történelmi szálakkal kötődő minorita rend képviseletében Blénessy Róbert aradi házfőnök, belvárosi plébános mondott fohászt a kivégzettek lelki üdvéért, majd elhelyezték az emlékezés koszorúját a magyar kormány, az RMDSZ, a különböző romániai és Kárpát-medencei civil szervezetek és a történelmi magyar egyházak képviselői. A megemlékezés az aradi minorita templomban tartott gyászmisével, később pedig az aradi Szabadság-szobornál koszorúzással folytatódott.

MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Semjén Zsolt, Magyarország miniszerelnök-helyettese, emlékeztetve a vértanúk emlékápolásának fontosságára, úgy fogalmazott: Aradon lenni ünnep, Aradon lenni fájdalom, Aradon lenni kötelesség.

Arad
aradi vértanúk
emlékünnepség
Semjén Zsolt
Blénessy Róbert
RMDSZ

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.
18:18, Frissítve: 19:12

Novák Katalin: A családnak nincs alternatívája

A magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs zárásaként elmondta, a kétnapos találkozó legfontosabb megállapításait 10 rövid pontban lehet összefoglalni.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.