Ugrás a tartalomra
MTI/Czeglédi Zsolt

Arad is őrzi a vértanúk emlékét

2019-10-06
17:32
2019-10-06
20:25
Forrás
maszol.ro
A kivégzések feltételezett helyszínén állított obeliszknél délután megkezdődtek az emlékünnepségek Aradon.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A szabadságharchoz és a vértanúkhoz történelmi szálakkal kötődő minorita rend képviseletében Blénessy Róbert aradi házfőnök, belvárosi plébános mondott fohászt a kivégzettek lelki üdvéért, majd elhelyezték az emlékezés koszorúját a magyar kormány, az RMDSZ, a különböző romániai és Kárpát-medencei civil szervezetek és a történelmi magyar egyházak képviselői. A megemlékezés az aradi minorita templomban tartott gyászmisével, később pedig az aradi Szabadság-szobornál koszorúzással folytatódott.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Semjén Zsolt, Magyarország miniszerelnök-helyettese, emlékeztetve a vértanúk emlékápolásának fontosságára, úgy fogalmazott: Aradon lenni ünnep, Aradon lenni fájdalom, Aradon lenni kötelesség.

Arad
aradi vértanúk
emlékünnepség
Semjén Zsolt
Blénessy Róbert
RMDSZ

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.
15:34, Frissítve: 17:22

Egyre több cserkészcsapat alakul Vajdaságban

Több szintű vezetőképzést és felnőttképzést is szervezett tavaly a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség, ennek köszönhetően több helyen vannak alakulóban cserkészcsapatok – hangzott el a közgyűlésen.
15:00, Frissítve: 15:11

Đoković vs. Dzsaziri

A tunéziai Malek Dzsazirival játszik Novak Đoković szerb világelső teniszező a dubaji tenisztornán - ez derült ki a mai sorsoláson.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.