Ugrás a tartalomra
MTI/Czeglédi Zsolt

Arad is őrzi a vértanúk emlékét

2019-10-06
17:32
2019-10-06
20:25
Forrás
maszol.ro
A kivégzések feltételezett helyszínén állított obeliszknél délután megkezdődtek az emlékünnepségek Aradon.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A szabadságharchoz és a vértanúkhoz történelmi szálakkal kötődő minorita rend képviseletében Blénessy Róbert aradi házfőnök, belvárosi plébános mondott fohászt a kivégzettek lelki üdvéért, majd elhelyezték az emlékezés koszorúját a magyar kormány, az RMDSZ, a különböző romániai és Kárpát-medencei civil szervezetek és a történelmi magyar egyházak képviselői. A megemlékezés az aradi minorita templomban tartott gyászmisével, később pedig az aradi Szabadság-szobornál koszorúzással folytatódott.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Semjén Zsolt, Magyarország miniszerelnök-helyettese, emlékeztetve a vértanúk emlékápolásának fontosságára, úgy fogalmazott: Aradon lenni ünnep, Aradon lenni fájdalom, Aradon lenni kötelesség.

Arad
aradi vértanúk
emlékünnepség
Semjén Zsolt
Blénessy Róbert
RMDSZ

Most

14:48

Koronavírus-helyzet Szabadkán

15 személyt vizsgáltak meg az elmúlt 24 órában a szabadkai Covid-rendelőben - közülük három pácienst tartottak bent további kezelésre a Szabadkai Közkórház fertőzőosztályán.
14:42

Érkezik a lehűlés

Egy hidegfront töri meg az elmúlt napok meleg, nyárias időjárását. Az esti órákban esőzéssel, viharos erejű széllökésekkel érkezik Szerbiába a lehűlés nyugati irányból.
13:28, Frissítve: 13:34

Leopárdokkal erősít a Magyar Honvédség

Az illetékesek szerint a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében megrendelt Leopard 2-es harckocsikkal új fejezet nyílik a Magyar Honvédség életében.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.