Ugrás a tartalomra

Átadták a Gion Nándor Szépirodalmi Pályázat és Műfordítói Pályázat díjait

2012.07.28
14:24
A vajdasági magyar irodalom, a novella napját ünnepelték pénteken a Gion Nándor Emlékház udvarán, Szenttamáson, ahol ünnepélyesen átadták a Gion Nándor Szépirodalmi Pályázat és Műfordítói Pályázat díjait
A vajdasági magyar irodalom, a novella napját ünnepelték pénteken a Gion Nándor Emlékház udvarán, Szenttamáson, ahol ünnepélyesen átadták a Gion Nándor Szépirodalmi Pályázat és Műfordítói Pályázat díjait. Ez év februárjában a Gion Nándor Emlékház és a Forum Könyvkiadó Intézet a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával novellapályázatot, ugyanakkor a Gion Nándor Emlékház a szenttamási önkormányzattal közösen műfordítói pályázatot hirdetett.



Az előbbire 45, míg az utóbbira 21 pályamű érkezett. A szépirodalmi pályázat bírálóbizottsága szerint első díjat érdemelt ki a muzslyai Kovács Jolánka Mama kávét néz című novellájáért. A műfordítói pályázat bírálóbizottságának az értékelése szerint két-két első, második és harmadik díjat ítéltek oda. Első díjban részesült a muzslyai Kovács Jolánka, valamint az újvidéki Utasi Anikó. Németh Ferenc, a Forum Könyvkiadó Intézet igazgatója beszédében kiemelte, hogy a kiadó vállalja a díjnyertes novellák és műfordítások, valamint a zsűri által kiadásra javasolt valamennyi alkotás megjelentetését. A díjakat dr. Toldi Éva, a zsűri elnöke osztotta ki. Az eredményhirdetést követően a díjazottak felolvastak egy-egy részletet a novellájukból. A résztvevőknek ezt követően egy rövid helytörténeti sétát szerveztek, amelyen megtekinthették a Gion-regények helyszíneit.
novella
Gion Nándor
vajdasági magyar irodalom napja

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.