Ugrás a tartalomra

Átadták a Herceg János Irodalmi Díjat

2021.11.06
09:15
2021.11.06
17:29
Forrás
Pannon RTV
Az idei díjazott Hász Róbert író lett.

Átadták a Herceg János Irodalmi Díjat a zombori Bielitczky Károly Városi Könyvtárban. Az idei díjazott Hász Róbert író lett. Minden évben olyan irodalomhoz közeli embereket, írókat tüntetnek ki, akik egész életművükkel hozzájárultak valamilyen módon Nyugat-Bácska, Zombor térségének szellemi és kulturális fejlődéséhez. A díj Mraković Péter akadémikus szobrászművész alkotása volt, amit sajnos betegség miatt Hász Róbert nem tudott átvenni személyesen.

Lennert Móger Tímea, a Herceg János Irodalmi Díj bírálóbizottságának elnöke: „Az egész életművet, és hogy ez az egész hogyan hat ki, nemcsak az olvasóra, hanem, hogy hogyan hat ki a közösségre. Sokszor előfordul olyan is, mint ahogy most, hogy külföldről választunk díjazottat, aki kötődik ehhez a tájhoz, térséghez illetve innen települt át Magyarországra. Azt vesszük figyelembe, hogy hogyan csatol vissza erre a közösségre, hogyan csatol vissza a szerző erre a tájra és szellemiségre, amely nem csak a Nyugat-Bácskát, de a Vajdaságot is jellemzi.”

Herceg János Irodalmi Díj
Hász Róbert
Zombor

Most

14:41, Frissítve: 15:46

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.