Ugrás a tartalomra
Vajdasági RTV

Átadták a Közegellenállás című riportpályázat díjait

2019-05-26
17:03
2019-05-26
20:29
Forrás
Vajdasági RTV
A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör Keszég Károly újságíró, a Napló hetilap főszerkesztőjének emlékére huszadik alkalommal hirdette meg a Közegellenállás című riportpályázatot.

Madár Anikó, Szerda Zsófia, Nagy Farkas Dudás Erika és Kókai Zsolt munkája bizonyult legjobbnak az idei Közegellenállás riportpályázaton. A beérkezett 12 pályaművet háromtagú szakmai zsűri értékelte. Szerda Zsófia Bábeli bébik című riportjában a kétnyelvűség előnyeit és hátrányait kutatta fel.  Madár Anikó, a 20. Közegellenállás riportpályázat első helyezettje az elvándorlás témakörét választotta. A ünnepi programsorozat hagyományosan gyászmisével és Keszég Károly sírjának megkoszorúzásával vette kezdetét, ezt követően pedig átadták a helyi kultúrkör felújított épületét is. A művelődési műsorral egybekötött díjkiosztó után a szervezők élő zenével és állófogadással kedveskedtek a résztvevőknek.

Közegellenállás
Újvidék
Madár Anikó
Szerda Zsófia
Nagy Farkas Dudás Erika
Kókai Zsolt

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.