Ugrás a tartalomra
Vajdasági RTV

Átadták a Közegellenállás című riportpályázat díjait

2019.05.26
17:03
2019.05.26
20:29
Forrás
Vajdasági RTV
A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör Keszég Károly újságíró, a Napló hetilap főszerkesztőjének emlékére huszadik alkalommal hirdette meg a Közegellenállás című riportpályázatot.

Madár Anikó, Szerda Zsófia, Nagy Farkas Dudás Erika és Kókai Zsolt munkája bizonyult legjobbnak az idei Közegellenállás riportpályázaton. A beérkezett 12 pályaművet háromtagú szakmai zsűri értékelte. Szerda Zsófia Bábeli bébik című riportjában a kétnyelvűség előnyeit és hátrányait kutatta fel.  Madár Anikó, a 20. Közegellenállás riportpályázat első helyezettje az elvándorlás témakörét választotta. A ünnepi programsorozat hagyományosan gyászmisével és Keszég Károly sírjának megkoszorúzásával vette kezdetét, ezt követően pedig átadták a helyi kultúrkör felújított épületét is. A művelődési műsorral egybekötött díjkiosztó után a szervezők élő zenével és állófogadással kedveskedtek a résztvevőknek.

Közegellenállás
Újvidék
Madár Anikó
Szerda Zsófia
Nagy Farkas Dudás Erika

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.

Népszerű