Ugrás a tartalomra

Átadták a ludasi Kultúrotthont

2018.08.12
12:42
2018.08.12
16:54
Forrás
Pannon RTV
Felszentelték és átadták rendeltetésének a felújított ludasi Kultúrotthont szombaton délután, miután befejeződött a munkálatok ötödik, egyben utolsó fázisa.

A szabadkai önkormányzat további pénzeszközöket biztosít a falusi helyi közösségek fejlesztésére - hangzott el az eseményen.

A ludasi Kultúrotthon ötödik fázisának munkálatai két részből álltak. Először a padlóburkolatot készítették el, majd pedig a hűtés-fűtés szerelése következett. Most már teljes pompájában lakhatják be és vehetik birtokukba a ludasiak a falu Kultúrotthonát, amely egyben a helyi közösségnek, a postának, az anyakönyvi hivatalnak és az orvosi rendelőnek is helyet ad - emelte ki Aladics Tibor, a ludasi helyi közösség közgyűlésének elnöke.

Aladics Tibor, közgyűlési elnök, Ludas HK: „Az egész épület teljes egészében fel van újítva, és most avattuk fel, most adtuk át a lakosság számára. És ezért jelentettük be azt, hogy ettől kezdve a lakosság minden egyes alkalomra, aki igényli, használatba veheti az épület nagytermét illetve a kistermét és a konyhát ugyanúgy.”

Magosi Zsuzsanna polgármesteri tanácsos azt mondta: a szabadkai önkormányzat az idei költségvetésből öt és fél millió dinárt biztosított a ludasi művelődési ház felújításának befejezésére, de a falufejlesztés folytatódik.

Magosi Zsuzsanna, polgármesteri tanácsos, Szabadka: „Az épület renoválása befejeződik, amit még 2013-ban kezdtünk el, de ez nem jelenti azt, hogy a falu fejlesztése leáll az idei évre, dolgozunk tovább, a fejlesztés folyamatban van, a közműfejlesztés.”

Főtisztelendő Dobai István ludasi plébános szentelte fel a ludasi Kultúrotthon nagytermét és azt kívánta, hogy a helyiek erőben, egészségben, Isten áldásával használják az új pompájában ragyogó helyiséget.

Ludas
Kultúrotthon
Aladics Tibor

Most

15:50, Frissítve: 18:52

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.