Ugrás a tartalomra

Átadták a Márton Áron Közösségi Házat Kelebián

2018.10.21
14:13
2018.10.21
16:14
Forrás
Pannon RTV
A szentmisét követően Pénzes János szabadkai megyéspüspök megszentelte a közösségi házat, majd a fiatalok egy ünnepi műsort is bemutattak a jelenlévőknek.

Huber Edina és családja aktívan részt vesz az egyházközösség munkájában. A fellépésekre eddig csak a templomban tudtak próbálni, ahol télen sokszor hideg volt.

Huber Edina, Kelebia: „Amióta megvan a terem, azóta a nagyteremben próbálunk, de most már elkészült a művelődési egyesületnek a kis klubhelyisége is. Ezentúl ott fogunk próbálni. Az egy kis meleg hangulatú kellemes helyiség, úgyhogy gondolom nagyon élvezetesek lesznek a próbák.”

 

Egy plébános feladata a közösségépítés is. Ebből a célból épült meg a Márton Áron Közösségi Ház - fogalmazott Paskó Csaba kelebiai plébános. Az épület számos eseménynek ad majd helyet.

Paskó Csaba, plébános, Kelebia: „A termet tavaly szeptemberben az Ars Sacra Fesztivállal már birtokba vettük, de most már a fenti terem is elkészült, ahol a Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület működik. A fenti teremben működik majd a könyvtár, aminek heti rendszerességgel, Kovács Erzsikének köszönhetően lesz egy állandó olvasóköre is.”

A közösségi ház úgy jöhetett létre, hogy összefogott az egész Kárpát-medencei magyarság - mondta Hajnal Jenő. A Magyar Összefogás listavezetője kiemelte: „Bízunk abban, hogy elsősorban a fiatalok, ha belépnek ennek a háznak az ajtaján, akkor érezni fogják ennek az összefogásnak az erejét, a bizakodást, a reményt és azt az erőt, amely mindenképpen a nemzetté válás folyamatát jelképezi itt, a Kárpát-medencében.”

A kelebiai Márton Áron Közösségi Ház a magyar kormány támogatásának köszönhetően épült meg.

Kelebia
Márton Áron Közösségi Ház
Paskó Csaba
Hajnal Jenő

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 15:23

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű