Ugrás a tartalomra
Ünnepélyes átadó
Pannon RTV

Átadták a Talentum felújított székházát Szabadkán

2018-03-25
20:10
2018-03-25
21:11
Forrás
Pannon RTV
Átadták a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület felújított székházát Szabadkán vasárnap délután 5 órakor. Emellett az egyesület megalapításának ötödik évfordulóját is megünnepelték.

Az eseményen közéleti személyek is részt vettek. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Brezovszki Roland, a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület vezetője vágták át a díszszalagot, felavatva az egyesület felújított székházát Szabadkán.

Hajnal Jenő és Brezovszky Roland átvágják a szalagot

Brezovszki Roland elmondta, hogy most nem csak erre az ünnepélyes eseményre összpontosítottak, hanem fennállásuk öt évét, és az elmúlt időszak eredményeit is értékelték. Brezovszki Roland, művészeti vezető, Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület: „Ha visszatekintünk, rengeteg növendék, program, rendezvény és esemény van mögöttünk. Ezért meg kell állni egy kicsit és visszanézni. Ilyenkor jó látni azt, hogy mit tettünk. Megállni, megünnepelni azt, ha születésnap van.”

Az egyesületben 4 és 26 év közötti gyerekek és fiatalok a magyar népművészettel ismerkedhetnek. Emellett elsajátíthatják az előadóművészetek egyéb ágait is, mint amilyen az ének, a zene, a tánc és a színjátszás.

Hajnal Jenő, az MNT elnöke szerint a Talentum egy olyan lendületes közösségi tér, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a magyar fiatalok ápolják hagyományaikat. „Ezek azok a fontos értékek, amelyek nem csak egy közösséget erősítenek, hanem a fiataloknak perspektívát, jövőképet és szórakozási lehetőséget nyújtanak. Ahhoz, hogy úgy érezzék, érdemes ide járni, ahol jól érzik magukat. Ha pedig jól érzik magukat, akkor nem csak ebben az épületben, a Talentum közösségében, de a szülőföldön is megtalálhatják ezt az otthonosságot.”

A Talentum mottója Kodály Zoltán egyik gondolata: „Akiben van tehetség, köteles azt kiművelni a legfelsőbb fokig, hogy embertársainak mennél nagyobb hasznára lehessen.” Az eseményen elhangzott, hogy a művészeti egyesület ennek a gondolatnak a szellemében foglalkozik a szakcsoportok tagjaival.

Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület
Szabadka
székház
felújítás

Most

11:04, Frissítve: 11:15

Betlehemnek nyissatok ajtót!

Betlehemjárást szervezett Keviben a Móra István Művelődési Egyesület. A fiatalok buránysori és kevi családokat látogattak meg. A házigazdák örömére előadhatták a pásztorjátékkal egybekötött műsorukat.
09:44, Frissítve: 09:50

Sűrű köd nehezíti a közlekedést

Jeges utakra és ködre lehet számítani a szerbiai utakon, főként Vajdaságban és Belgrád környékén. A Szerb Autó-Motoros Szövetség fokozott óvatosságra inti a gépjárművezetőket.
08:50

Ismét Kozák Danuta az év női kajakosa

Kozák Danutát választották ismét az év legjobb magyar női gyorsasági kajakosának. Kopasz Bálint pedig az év férfi kajakosa lett - hirdette ki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.
08:46

Lemondott a belga miniszterelnök

Charles Michel belga miniszterelnök kedd este bejelentette lemondását. A belga kormány kisebbségbe szorult, mert a flamand nacionalista párt kilépett a koalícióból az ENSZ migrációs csomagja miatt.

Népszerű