Ugrás a tartalomra

Átadták a Vadvirág felújított székházát

2021.12.12
11:07
2022.07.01
15:16
Forrás
Pannon RTV
Egy közösség álma teljesült a szombaton átadott, egy év alatt felújított székházzal, amely méltó ajándékul szolgál a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő adai Vadvirág Hagyományápoló Körnek.

A jeles eseményt az adai színházban tartott ünnepi műsorral koronázta meg az egyesület.

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Tóbiás József, Ada község képviselő-testületének elnöke, valamint Varga Lívia, a Vadvirág Hagyományápoló Kör elnöke vágta át azt a szalagot, amellyel a jövő nemzedékei számára bocsátotta a most már új pompájában tündöklő székházat.

A Vadvirág Hagyományápoló Kör tagjai olyan közösségi házat álmodtak meg, amely nyitott minden kulturális és egyéb kezdeményezés felé, és amellett, hogy próbateremként is funkcionál, teret biztosít a közönséget vonzó igényes irodalmi és zenei műsoroknak - mondta ünnepi beszédében Varga Lívia, a Vadvirág Hagyományápoló Kör elnöke.

„Azt hiszem bátran kijelenthetjük, hogy közösségünk most valami igazán szépet, nemeset, Istennek és embertársainak tetsző dolgot hozott létre. Szeretném ezért mindenekelőtt kifejezni hálámat Istennek, hogy meghallgatta imáinkat, és köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek abban, hogy ez a csoda létrejöjjön.”

A 30 éves jubileumát ünneplő hagyományőrző egyesület Adán elsőként közösséget szervezett, magyar kultúrát hozott létre, teremtett és őrizte azt - emelte ki beszédében Hajnal Jenő, a MNT elnöke.

„Szinte felsorolni is nehéz lenne, hogy mit értek el ezek a fiatalok, és a velük való törődés azt hiszem, hogy igazán akkor teljesedhet ki, ha 21. századi körülményeket is tudunk biztosítani ahhoz a munkához, amelyre oly büszkék vagyunk mindannyian. Ez most megtörtént.”

A magyar kormány támogatása által megújult épületet Szungyi Károly adai plébános szentelte fel. A Vadvirág népes tánc és énekcsoportjai a színházban tartott ünnepi műsorral emlékeztek meg az elmúlt három évtizedről.

A rendezvényen tiszteletét tette Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is.

„A Vadvirág Hagyományápoló Kör üzen a 30. évfordulójával, azzal a fergeteges műsorral, amit színpadra állított, azzal a generációkon átívelő ragaszkodással, azzal az energiával, amely a székházát felújította, ha nekik sikerült, akkor azt gondolom, hogy azok, akik utánunk jönnek, akik most a legfiatalabb generáció, ezt az utat kellene, hogy járják annak érdekében, hogy a folyamatosságot biztosítsuk.”

A magyar hagyományunkat éltető ünnepélyes műsorban felléptek a Vadvirág Hagyományápoló Kör volt és jelenlegi tagjai is.

Vadvirág Hagyományápoló Kör
felújított
székház
Ada
elnök
VMSZ
Magyar Nemzeti Tanács
Hajnal Jenő
Varga Lívia

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.