Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Átadták a VMMSZ díjait

2018-01-13
08:31
2018-01-13
16:27
Forrás
Pannon RTV
Pénteken rendezték meg a magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepségét. A díjátadással és ünnepi műsorral egybekötött rendezvényen átadták a közösségek megtartásáért tevékenykedők életműdíját.

Ünnepélyes keretek között adták át tegnap este Zentán, a helyi Művelődési Házban a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Magyar Életfa díját és Plakettjeit. A Himnusz elhangzását követően Sutus Áron, a VMMSZ elnöke beszédében kiemelte, hogy sors-, és létközösséget ünneplünk. „A Magyar Kultúra Napjának vajdasági központi rendezvénye, a Hajnal Jenő, Dudás Károly és Szöllősy Vágó László teremtette alapokon igyekszik minden évben a Kárpát-medence magyarságának művelődési közösségeinek intézményeit megszólítani.”

Hoppál Péter a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a magyarság identitását erősítő értékekről beszélt. „Bizonyított tény, hogy azon közösségekben, amelyek a határon túli területeken erős, mély identitásgyökerekkel rendelkeznek, illetve a diaszpóra magyar közösségeinél a legfontosabb kapocs a magyarsághoz a kultúra. Bármerre is sodor bennünket a történelem az anyanyelvünk és a kultúránk tart össze bennünket.”

Idén Életfa díjban Mezei Erzsébet, Kalapis Sztoján, Penovácz Antal és Diósi János részesült. Aranyplakettet Halzl Józsefnek a Rákóczi Szövetség elnökének adományoztak, valamint kihirdették a Szép Magyar Könyv 2017 című pályázat eredményét is.

Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség
Zenta
Éeltfa-díj
magyar kultúra napja
Sutus Áron

Most

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.