Ugrás a tartalomra

Átadták a VMMSZ díjait

2018.01.13
08:31
2018.01.13
16:27
Forrás
Pannon RTV
Pénteken rendezték meg a magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepségét. A díjátadással és ünnepi műsorral egybekötött rendezvényen átadták a közösségek megtartásáért tevékenykedők életműdíját.

Ünnepélyes keretek között adták át tegnap este Zentán, a helyi Művelődési Házban a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Magyar Életfa díját és Plakettjeit. A Himnusz elhangzását követően Sutus Áron, a VMMSZ elnöke beszédében kiemelte, hogy sors-, és létközösséget ünneplünk. „A Magyar Kultúra Napjának vajdasági központi rendezvénye, a Hajnal Jenő, Dudás Károly és Szöllősy Vágó László teremtette alapokon igyekszik minden évben a Kárpát-medence magyarságának művelődési közösségeinek intézményeit megszólítani.”

Hoppál Péter a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a magyarság identitását erősítő értékekről beszélt. „Bizonyított tény, hogy azon közösségekben, amelyek a határon túli területeken erős, mély identitásgyökerekkel rendelkeznek, illetve a diaszpóra magyar közösségeinél a legfontosabb kapocs a magyarsághoz a kultúra. Bármerre is sodor bennünket a történelem az anyanyelvünk és a kultúránk tart össze bennünket.”

Idén Életfa díjban Mezei Erzsébet, Kalapis Sztoján, Penovácz Antal és Diósi János részesült. Aranyplakettet Halzl Józsefnek a Rákóczi Szövetség elnökének adományoztak, valamint kihirdették a Szép Magyar Könyv 2017 című pályázat eredményét is.

Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség
Zenta
Éeltfa-díj
magyar kultúra napja
Sutus Áron

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.