Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Átadták a VMMSZ díjait

2018-01-13
08:31
2018-01-13
16:27
Forrás
Pannon RTV
Pénteken rendezték meg a magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepségét. A díjátadással és ünnepi műsorral egybekötött rendezvényen átadták a közösségek megtartásáért tevékenykedők életműdíját.

Ünnepélyes keretek között adták át tegnap este Zentán, a helyi Művelődési Házban a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Magyar Életfa díját és Plakettjeit. A Himnusz elhangzását követően Sutus Áron, a VMMSZ elnöke beszédében kiemelte, hogy sors-, és létközösséget ünneplünk. „A Magyar Kultúra Napjának vajdasági központi rendezvénye, a Hajnal Jenő, Dudás Károly és Szöllősy Vágó László teremtette alapokon igyekszik minden évben a Kárpát-medence magyarságának művelődési közösségeinek intézményeit megszólítani.”

Hoppál Péter a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a magyarság identitását erősítő értékekről beszélt. „Bizonyított tény, hogy azon közösségekben, amelyek a határon túli területeken erős, mély identitásgyökerekkel rendelkeznek, illetve a diaszpóra magyar közösségeinél a legfontosabb kapocs a magyarsághoz a kultúra. Bármerre is sodor bennünket a történelem az anyanyelvünk és a kultúránk tart össze bennünket.”

Idén Életfa díjban Mezei Erzsébet, Kalapis Sztoján, Penovácz Antal és Diósi János részesült. Aranyplakettet Halzl Józsefnek a Rákóczi Szövetség elnökének adományoztak, valamint kihirdették a Szép Magyar Könyv 2017 című pályázat eredményét is.

Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség
Zenta
Éeltfa-díj
magyar kultúra napja
Sutus Áron

Most

22:29, Frissítve: 07:09

Zomborban vendégszerepelt az Ötösfogat

A bezdáni, nemesmiliticsi, bácsgyulafalvi, csonoplyai és zombori amatőr egyesületek színjátszói, szavalói, énekesei és táncosai minden évben elkészítik saját műsorukat.
21:53, Frissítve: 22:01

Halálos tüntetés a Gázai-övezetben

Négy palesztint agyonlőttek, közel százat pedig megsebesítettek az izraeli katonák a Gázai övezet határánál sorozatban negyedik erőszakos tüntetéseken - írják a Jediót Ahronót újság honlapján.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.