Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Augusztus 21-én kezdődik a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

2020.08.13
13:19
Forrás
MTI
Ott lesz Kisvárdán a szabadkai és az újvidéki magyar társulat is.

Augusztus 21-én kezdődik a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja, amely több mint harminc éve kapocs a Kárpát-medencei társulatok között. Az idén 32. alkalommal megrendezett kisvárdai fesztivál színes programmal várja a közönséget, érkeznek társulatok Délvidékről, Felvidékről, Kárpátaljáról, a Partiumból és Erdélyből is. Az Újvidéki Színház Lev Nyikolajevics Tolsztoj Anna Karenina című művét viszi el Kisvárdára. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház a Gusztáv a hibás mindenért című produkcióját mutatja be.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Augusztus 29-én záróünnepséggel és a díjak átadásával zárul a fesztivál, este a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház Tizenkilenc című előadása látható.

Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja
Kisvárda
színház
határon túli
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.