Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Augusztus 21-én kezdődik a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

2020.08.13
13:19
Forrás
MTI
Ott lesz Kisvárdán a szabadkai és az újvidéki magyar társulat is.

Augusztus 21-én kezdődik a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja, amely több mint harminc éve kapocs a Kárpát-medencei társulatok között. Az idén 32. alkalommal megrendezett kisvárdai fesztivál színes programmal várja a közönséget, érkeznek társulatok Délvidékről, Felvidékről, Kárpátaljáról, a Partiumból és Erdélyből is. Az Újvidéki Színház Lev Nyikolajevics Tolsztoj Anna Karenina című művét viszi el Kisvárdára. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház a Gusztáv a hibás mindenért című produkcióját mutatja be.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Augusztus 29-én záróünnepséggel és a díjak átadásával zárul a fesztivál, este a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház Tizenkilenc című előadása látható.

Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja
Kisvárda
színház
határon túli
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház

Most

12:30

Észak-Korea rakétát lőtt ki Japán fölé

Közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát lőttek ki helyi idő szerint ma reggel Észak-Korea fegyveres erői – tájékoztatott a japán sajtó. A rakéta átrepült a japán légtéren, és mintegy 4.600 kilométert tett meg, míg végül a Csendes-óceánban landolt.
10:40, Frissítve: 10:45

Már Angliában is védettek a hódok

Október elseje óta védett állatnak számítanak a hódok Angliában. Mindez négyszáz évvel azután történik, hogy szinte a teljes populációt levadászták.
10:31

Továbbra sincs pellet a szerbiai lerakatokban

Az áruhiány még júniusban jelentkezett, akkor az állam megpróbálta oly módon rendezni a piacot, hogy a pellet tonnánkénti árát 38 ezer dinárra korlátozta, és betiltotta a kivitelét. Ezek az intézkedések azonban nem stabilizálták a piacot.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.