Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Augusztus 21-én kezdődik a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

2020.08.13
13:19
Forrás
MTI
Ott lesz Kisvárdán a szabadkai és az újvidéki magyar társulat is.

Augusztus 21-én kezdődik a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja, amely több mint harminc éve kapocs a Kárpát-medencei társulatok között. Az idén 32. alkalommal megrendezett kisvárdai fesztivál színes programmal várja a közönséget, érkeznek társulatok Délvidékről, Felvidékről, Kárpátaljáról, a Partiumból és Erdélyből is. Az Újvidéki Színház Lev Nyikolajevics Tolsztoj Anna Karenina című művét viszi el Kisvárdára. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház a Gusztáv a hibás mindenért című produkcióját mutatja be.

Augusztus 29-én záróünnepséggel és a díjak átadásával zárul a fesztivál, este a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház Tizenkilenc című előadása látható.

Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja
Kisvárda
színház
határon túli
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:12

Kevesebb a migráns Horgoson

Rendszeresen begyűjtik Észak-Bácskában a határ menti övezetben megbúvó migránsokat, ők azonban visszaszivárognak. A települések központját elkerülik, napközben most nem is igazán mozognak, mert elkezdődött a harmincnapos muszlim böjt, a ramadán.
14:02, Frissítve: 15:46

Faültetési akciót tartottak Palicson

Mintegy 300 facsemetével gazdagodott a palicsi természeti park. A magas vízszint miatt egyes fajták elkezdtek korhadni, aminek következtében csökkent a fafajták sokszínűsége a parkban. Ezen szeretne javítani a Palics-Ludas Közvállalat az ültetéssel.
13:30, Frissítve: 13:38

Uniós csúcs Brüsszelben

Ma kezdődött a kétnapos uniós csúcs Brüsszelben. A tárgyalások fő témái közé tartozik az Ukrajnának nyújtott fegyverkezési és pénzügyi támogatás, a migráció, az uniós gazdasági versenyképesség.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.