Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Augusztusban rendezik meg a palicsi filmfesztivált

2020.06.02
13:46
2020.06.02
13:52
Forrás
Pannon RTV
A szemlét a megszokottnál később tartják.

Augusztusban rendezik meg a palicsi Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválját. A sorrendben 27. szemlét a megszokottnál valamivel később, augusztus 8-a és 14-e között szervezik meg. Az előzetes bejelentések szerint a programban több mint 100 filmet vetítenek le, ebből pedig több alkotás is premier lesz. A filmrajongók a palicsi Szabadtéri Színpadon, illetve az Eurocinema, az Abbázia és a Lifka moziban tekinthetik meg az alkotásokat. A filmvetítés mellett koncertek, kiállítások és szakmai előadások színesítik a fesztivált.

palicsi filmfesztivál
filmfesztivál
film

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.