Ugrás a tartalomra

Auschwitz-Birkenau fekete-fehérben

2018.10.06
07:25
2018.10.06
16:20
Forrás
Pannon RTV
Megrázó fotókat állítottak ki Auschwitz-Birkenau címmel a Szabadkai Zsidó Hitközség előcsarnokában. A fekete-fehér fényképeket Basch István készítette tavasszal Lengyelországban.

Basch István Auschwitz-Birkenau című fényképtárlatának megnyitójával folytatódott az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál pénteken. A koncentrációs táborról szóló megrázó fotókat a Szabadkai Zsidó Hitközség előcsarnokában állították ki. A fekete-fehér fényképek többsége idén tavasszal készült Lengyelországban, de a szerző ezeket archív felvételekkel is kombinálta.

Basch István, alkotó: „Ez év májusában voltunk Auschwitzban. Akkor körbejártuk, amit lehetett, megnéztük. Hát, nem sok mindent lehet látni, sajnos. Ez tulajdonképpen a képzelőerőm általi kiállítás, hogy hogy nézhetett ki, meg hogy volt. Szörnyű, hogy ez megtörténhetett, úgyhogy ilyen szempontból állítottam be a kiállítást színben is, meg mindenben, tehát, hogy visszakapjuk valahogy azt a sötét kort, amelyik ott volt.”

Auschwitz
Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.