Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az adai gyerekeknek játszott a Juhász zenekar

2022.06.06
12:03
2022.07.01
14:43
Forrás
Pannon RTV
Két év kihagyás után az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör ismét megszervezte a Tavaszi Vadvirág Fesztivált. A zárónapon a Juhász zenekar szórakoztatta a közönséget. A zenekar Tudom én már című albumának dalait játszották.

Messze hallatszódott a nótaszó vasárnap a nem oly régen átadott Vadvirág Hagyományápoló Kör székházából, ahol gyermekek sokasága érkezett kísérőkkel, hogy meghallgassa a Juhász zenekar legújabb dalait.

Palatinus Viola: „Nekem nagyon tetszett ez a koncert, mert ez a lemez főként a gyerekeknek szól, és nagyon ajánlom nekik. Biztosan nagyon élvezik, hiszen bevonják őket is és együtt lehet élvezni velük az egész koncertet.”

A tudom én már címet viselő gyermeklemezt a tavalyi év folyamán készítette a zenekar. Vajdaságban mindeddig közel 20 községbe juttatták el a több népi hangszerrel fűszerezett előadásukat.

Juhász Gábor, a Juhász zenekar vezetője: „Abban különbözik a többi lemezünktől, hogy ez egy meselemez. Ez egy történetet mond el, amiben a vajdasági juhászlegény elindul Kárpát- medence szerte szerencsét próbálni és így lesz belőle Kecskeméten például szabólegény, Budapesten katona, Pozsonyban suszter, Debrecenben boltos inas, Szegeden halász és így szépen sorban végig próbálgatja a szakmákat és a végén a Horgosi Csárdába jut el zenészként.”

A lemez mondanivalója - amely a való életben aktuálisabb, mint valaha-, az, hogy ha az ember ügyes, talpraesett akkor a szülőföldjén is tud boldogulni és saját hazájában is lehet sikerének a kovácsa.

Juhász zenekar
Tudom én már...
Juhász Gábor
Tavaszi Vadvirág Fesztivál
Ada

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.