Ugrás a tartalomra

Az adai gyerekeknek játszott a Juhász zenekar

2022.06.06
12:03
2022.07.01
14:43
Forrás
Pannon RTV
Két év kihagyás után az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör ismét megszervezte a Tavaszi Vadvirág Fesztivált. A zárónapon a Juhász zenekar szórakoztatta a közönséget. A zenekar Tudom én már című albumának dalait játszották.

Messze hallatszódott a nótaszó vasárnap a nem oly régen átadott Vadvirág Hagyományápoló Kör székházából, ahol gyermekek sokasága érkezett kísérőkkel, hogy meghallgassa a Juhász zenekar legújabb dalait.

Palatinus Viola: „Nekem nagyon tetszett ez a koncert, mert ez a lemez főként a gyerekeknek szól, és nagyon ajánlom nekik. Biztosan nagyon élvezik, hiszen bevonják őket is és együtt lehet élvezni velük az egész koncertet.”

A tudom én már címet viselő gyermeklemezt a tavalyi év folyamán készítette a zenekar. Vajdaságban mindeddig közel 20 községbe juttatták el a több népi hangszerrel fűszerezett előadásukat.

Juhász Gábor, a Juhász zenekar vezetője: „Abban különbözik a többi lemezünktől, hogy ez egy meselemez. Ez egy történetet mond el, amiben a vajdasági juhászlegény elindul Kárpát- medence szerte szerencsét próbálni és így lesz belőle Kecskeméten például szabólegény, Budapesten katona, Pozsonyban suszter, Debrecenben boltos inas, Szegeden halász és így szépen sorban végig próbálgatja a szakmákat és a végén a Horgosi Csárdába jut el zenészként.”

A lemez mondanivalója - amely a való életben aktuálisabb, mint valaha-, az, hogy ha az ember ügyes, talpraesett akkor a szülőföldjén is tud boldogulni és saját hazájában is lehet sikerének a kovácsa.

Juhász zenekar
Tudom én már...
Juhász Gábor
Tavaszi Vadvirág Fesztivál
Ada

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.