Ugrás a tartalomra

Az Ahogy tetszik című táncbohózattal zárta a 48. évadot az Újvidéki Színház

2022.06.22
11:38
2022.06.22
17:06
Forrás
Pannon RTV
William Shakespeare egyik legismertebb vígjátékát az egri Gárdonyi Géza Színház táncművészei vitték színpadra, Kulcsár Noémi koreográfus rendezésében.

A klasszikus történetet a tánc nyelvén dolgozta fel az egri színház, Shakespeare különc figuráit groteszk és abszurd humorral megjelenítve a színpadon. Mivel a világjárvány után született a darab, az elvárás az volt, hogy egy boldog, életszerető alkotás szülessen.

Topolánszky Tamás, tagozatvezető, GG Tánc Eger:
Számunkra ez mindig érdekes, és hogy itt van egy magyar színház, ahol magyarok, szerbek szintén járnak ebbe az intézménybe. Ez egy csoda. Mi nagyon sokszor voltunk itt, sokszor olyan turnéknak a végállomása volt, amikor már sokat játszottunk egy darabot például. Ezáltal hála Istennek bejátszott és jól sikerült előadások voltak, és szerintem az Újvidéki Színház közönsége nagyon nyitott arra a fajta művészetre, amit mi képviselünk.

A 48. évad első felére még rányomta a bélyegét a koronavírus-járvány az Újvidéki Színházban. Ami a játékrendet illeti, a dolgok csak tavasszal tértek vissza a megszokott kerékvágásba.

Lénárd Róbert, művészeti vezető, Újvidéki Színház:
Ez megmutatkozott egy kicsit azon is, hogy mennyire volt telített az első fele az évadnak. Nem csak a nézőszám miatt, hanem csúszott az első bemutatónk, ezzel indult, rendezőt kellett váltanunk útközben, ami szintén a pandémiára fogható. Igazából emiatt egy kicsit még diszbalansz volt az évadban, amiről azért nagyon azt remélem, hogy a 49. évad már nem ilyen lesz, hanem teljes gőzzel augusztus végén el tudunk kezdeni dolgozni.

Az Újvidéki Színház az évad folyamán négy darabot mutatott be.

Újvidéki Színház
Újvidék
évadzáró

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.