Ugrás a tartalomra

Az amerikai kritikusok szerint A nomádok földje 2020 legjobb filmje

2021.01.11
08:32
2021.01.11
08:38
Forrás
Hina, B92
A rendezőt és a főszereplőnőt ugyancsak díjazták.

Nomadland, vagyis A nomádok földje című dráma lett 2020 legjobb filmje az amerikai kritikusok szerint. A kínai származású rendezőt, Chloé Zhaót is díjazták, csakúgy, mint a film főszereplőnőjét, Frances McDormandot. A 63 éves színésznő egy olyan nőt alakít, aki mindent elveszít a 2008-as válság során, ezért úgy dönt, ezentúl nomád életet folytat. A férfi főszereplő kategóriában Delroy Lindo lett a legjobb, ő Spike Lee legújabb háborús filmjében, a Da 5 Bloodsban egy vietnámi veteránt alakít.

A legjobb külföldi alkotás egy román dokumentumfilm lett. A Collective egy bukaresti éjszakai klubban 2015-ben történt tűzvészt elevenít fel, amelynek több tucat halottja volt.

film
nomádok földje
Nomadland

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.