Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Az amerikai kritikusok szerint A nomádok földje 2020 legjobb filmje

2021-01-11
08:32
2021-01-11
08:38
Forrás
Hina, B92
A rendezőt és a főszereplőnőt ugyancsak díjazták.

Nomadland, vagyis A nomádok földje című dráma lett 2020 legjobb filmje az amerikai kritikusok szerint. A kínai származású rendezőt, Chloé Zhaót is díjazták, csakúgy, mint a film főszereplőnőjét, Frances McDormandot. A 63 éves színésznő egy olyan nőt alakít, aki mindent elveszít a 2008-as válság során, ezért úgy dönt, ezentúl nomád életet folytat. A férfi főszereplő kategóriában Delroy Lindo lett a legjobb, ő Spike Lee legújabb háborús filmjében, a Da 5 Bloodsban egy vietnámi veteránt alakít.

A legjobb külföldi alkotás egy román dokumentumfilm lett. A Collective egy bukaresti éjszakai klubban 2015-ben történt tűzvészt elevenít fel, amelynek több tucat halottja volt.

film
nomádok földje
Nomadland

Most

21:12, Frissítve: 23:02

Engedélyezték a kínai vakcinát Szerbiában

Pavle Zelić, a szerbiai gyógyszerügynökség illetékese bejelentette, hogy a törvény által előirt összes feltétel teljesült ahhoz, hogy a Sinopharm cég koronavírus elleni védőoltását alkalmazzák az országban.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.