Ugrás a tartalomra

Az Anna Karenina tarolt a vajdasági hivatásos színházak fesztiválján

2021.04.26
12:13
Forrás
MTI
Az Újvidéki Színház Anna Kareninája minden fontos díjat bezsebelt a vajdasági hivatásos színházak fesztiválján.

A legjobb előadás, a legjobb rendezés, a legjobb férfi főszereplő, a legjobb női főszereplő díját és további három elismerést kapott az Újvidéki Színház Anna Karenina című produkciója az április 19. és 26. között megrendezett vajdasági hivatásos színházak fesztiválján.

A rendezvényen a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Gusztáv a hibás mindenért című előadásának két különdíjat ítélt oda a zsűri - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mészáros Árpád Alekszej Vronszkij megformálásáért, Fülöp Tímea pedig Anna Karenina szerepéért kapta a fődíjat. Emellett Dejan Projkovszki lett a legjobb rendező, és díjazták az előadás díszleteit, jelmezeit és mozgásvilágát.

A Gusztáv a hibás mindenért című előadásért különdíjat kapott Kokan Mladenovic rendező és a színpadi mozgásért felelős Igor Greksa. A hetvenedik alkalommal megrendezett színházi fesztivál tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, így idén a tavalyi szelekció előadásaiból válogatott a rendezőből, díszlet-és jelmeztervezőből, valamint színészből álló zsűri.

A díjátadót Nagybecskereken tartják meg 18 órai kezdettel. 

Anna Karenina
Újvidéki Színház
vajdasági hivatásos színházak fesztiválja

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű