Ugrás a tartalomra

Az anyanyelv nemzetközi napját ünnepelték Újvidéken

2020.02.21
15:28
2020.02.21
18:08
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karán bemutatták a Vajdaságban használatos és az egyetemen tanulható nyelveket: a szerbet, magyart, románt, ruszint és szlovákot.

Az anyanyelv napját az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete alapította 1999-ben. Célja felhívni a figyelmet az anyanyelv és a többnyelvűség jelentőségére.

Andrić Edit, tanszékvezető-helyettes, Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék, Újvidék: „Az anyanyelvnek nagyon nagy jelentősége van. Ez az a nyelv, amellyel először találkozunk ahogy a világra jövünk, ez az a nyelv, amelyen az ismereteket elsajátítjuk, amelyen a legjobban ki tudjuk fejezni magunkat. Ez az a nyelv, amelyen az érzelmeinket is ki tudjuk fejezni, és a további sikeres pályánk során is nagyon fontos, hogy anyanyelvünket jól elsajátítsuk.”

anyanyelv nemzetközi napja
Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kar

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.