Ugrás a tartalomra

Az aradi vértanúk igaz, magyar ügyért harcoltak

2018.10.05
19:45
Forrás
Pannon RTV
Ma délután Óbecsén a belvárosi római katolikus temetőben is megemlékeztek az aradi vértanúkról.

Az 1948-49-es szabadságharc Óbecse határában elesett áldozatainak az emlékművénél tartott ünnepségen Világos Miklós plébános mondott imát az áldozatok lelki üdvéért, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör tagjai rövid alkalmi műsort tartottak, majd a résztvevők megkoszorúzták az emlékhelyet. Ünnepi beszédet Györe Decsov Emese történelemtanár, a Magyar Összefogás jelöltje mondott.

Györe Decsov Emese, Óbecse: „A délvidéki magyarság itt áll, vagy más településen, és kegyeletteljesen megemlékezik hőseinkről. Azokról a hősökről, akik lehet, hogy nem mind voltak tősgyökeres magyarok (4 magyar, 4 német, 2 örmény, 1 szerb, horvát és osztrák származású), de mégis az igaz, magyar ügyért harcoltak, nekik származásuktól függetlenül erős volt magyar nemzeti identitásuk. Utolsó leheletükkel is a magyar nemzetet éltették. Nekünk nem a harctéri küzdelem marad, hanem, hogy ezt az erős identitástudatot továbbvigyük és megőrizzük. Harcolni azért, hogy kulturális, oktatási, tájékoztatási és nyelvhasználati önkormányzásunk még jobban kiteljesedjen!”

aradi vértanúk
október 6.
Óbecse

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.