Ugrás a tartalomra

Az aradi vértanúkra emlékeztek Adán

2021.10.05
18:13
2021.10.05
19:20
Forrás
Pannon RTV
Adán, a központi parkban lévő Damjanich János emlékműnél kegyeleti emlékműsorral és koszorúzással emlékeztek meg az aradi vértanúkról kedd délután.

A 11 évvel ezelőtt felállított emlékmű előtti hagyományos megemlékezést a Millecentenáriumi Emlékbizottság, a Vadvirág Hagyományápoló Kör és a Vajdasági Magyar Szövetség közösen szervezte. A szabadkai Magyar Főkonzulátus, az MNT, a VMSZ és a VMDP képviselői is elhelyezték a kegyelet virágait az emlékműnél.

Kiss Nándor, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője a megemlékezés után elmondta: „Nagy kihívást jelentett az elmúlt időben a megemlékezések megtartása az aradi vértanúk kivégzését követően, tehát több olyan időperiódus is volt a történelem folyamán, amikor nem volt lehetőség megemlékezni ezekre a hősökre, akik közül négyen is szoros kötődéssel rendelkeznek a Délvidékhez, úgyhogy ennek apropóján és örömére már tizedik alkalommal tudjuk itt Adán is megtartani ezt a megemlékezést, és úgy gondolom, hogy ez a legfontosabb üzenete annak, hogy most van módunk és lehetőségünk megemlékeznünk mártírhalált halt őseinkről.”

aradi vértanúk
Ada
Kiss Nándor

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.