Ugrás a tartalomra

Az Art Moziban nemcsak a filmeké a főszerep

2012.09.09
09:57
Az év első felében több mint tízezer nézője volt a szabadkai Lifka Sándor Art Mozinak
Az év első felében több mint tízezer nézője volt a szabadkai Lifka Sándor Art Mozinak. Az intézmény igazgatója szerint ez részben annak köszönhető, hogy a mozi teret ad az irodalmi esteknek és más művelődési rendezvényeknek is. A nyári pihenő után most kezdte meg a munkát a filmszínház. A Lifka Sándor Art Moziban rendszeresen bemutatják a környező országok legújabb filmjeit. Hamarosan például a horvát alkotások ciklusát szervezik meg. A tervek szerint a Medusa Filmnapoknak idén is a Lifka Mozi biztosít otthont.



Mindemellett hétvégenként külföldi sikerfilmeket vetítenek, a hét többi részében pedig a mozi arculatához hűen, művészi értékeket képviselő alkotásokat nézhet meg az egyre bővülő közönség. Irodalmi rendezvények ősszel is lesznek. Az irodalmárok ugyanis ma már vetítéssel, zenei aláfestéssel kombinálják ezeket az esteket. „Ezeket az úgynevezett művelődési programokat úgy szervezzük, hogy ideédesgetjük a közönséget, ez többnyire sikerül is, jó a kapcsolatunk az iskolaigazgatókkal, a tanárok elhozzák a gyerekeket, akik először visszakoznak, de amikor elindul a film, látom, hogy érdekes nekik” – mesélte Viktorija Šimon Vuletić igazgató. Sokan a magyar nyelven feliratozott külföldi filmeket hiányolják. Ezeket azonban nem könnyű beszerezni – mondja az igazgatónő. A magyar filmek viszont továbbra is teret kapnak. Szabó István Ajtó című nagysikerű filmjét hamarosan újra megnézheti a szabadkai közönség. Október 4-ke és 7-ke között mindennap vetítik a Lifka Sándor Art Moziban.
lifka sándor art mozi
filmvetítés

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.