Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Az elmúlt 40 év legjobb magyar sajtófotói

2022.05.26
19:45
2022.05.26
19:54
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt 40 év legjobb magyar sajtófotóiból készült kiállítás a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

A kiállított képek több ezer, a minden évben megrendezett Magyar Sajtófotó pályázat díjnyertesei közül lettek kiválogatva.

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

A kiállítás fontosságáról Bánkuti András, az esemény kurátora beszélt.

„Azért tartom fontosnak, mert ez a történelmünk, tehát a negyven éves történelmünk. Persze, mindenkinek más ami esetleg jobban izgatja, tehát mondjuk a rendszerváltás, Dél-Szláv háborúk, mondjuk, politika, valaki a sport miatt jön, valaki azért jön, mert imádja a fotográfiákat, mindenki talál benne dolgokat. Tehát úgy van összeválogatva, hogy van benne természetfotó, kultúra, politika, szörnyűséges háborúk, tehát minden, ami volt ez alatt a 40 év alatt és amiről sikerült jó képet csinálnunk. Persze egy ilyen negyven éves válogatás, amikor egy adott hely van és tudjuk azt, hogy az mennyi, akkor nem teljes. Tehát ezért nincsenek kint teljes sorozatok és ezért maradt ki egy pár olyan nagyon jó fotográfia, ami majd hogyha csináljuk az ötven éveset és nagyobb helyünk lesz, akkor be tud jönni a plusz 10 év mellé még, ebből a negyven évből jó pár jó fotográfia, ami most ki kellett, hogy maradjon.”

sajtófotó
kiállítás
Budapest

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.