Ugrás a tartalomra
Fotó: pixabay/geralt

Az elmúlt egy év munkáit mutatta be a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium filmműhelye

2018-05-17
08:57
2018-05-17
19:55
Forrás
Pannon RTV
A vetítésen minden tag lehetőséget kapott, hogy bemutassa a munkáját.

Az elmúlt egy év munkáit mutatta be a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium filmműhelye tegnap este.

Különböző fesztiválokon szerepelteket, és egyéb projektfilmeket is láthatott a közönség szerda este. Összesen 8 diák munkáját mutatták be. Bálint Márk, tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta: „Az én filmem, ami épp most itt jelen van, az a Dancing Queens nevű táncos film, ami egy koreográfiát mutat be, a Közgazdasági Iskolával koprodukcióban.”

A filmműhelyi foglalkozások keretein belül mindenki megtalálhatja egy film készítésének azt a részét, amely a legközelebb áll hozzá. Nyilas Orsolya, tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta: „Rendezni szeretek leginkább. Általános iskolás korom óta foglalkozom a filmezéssel, azután bekerültem ebbe a médiacsoportba, és így itt ragadtam. Nem tudnám megmondani, hogy pont mi vonz benne, csak tetszik, szeretem.”

A mostani vetítésen az utóbbi egy év munkáit mutatták be. Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a diákok számot adhassanak éves tevékenységükről. Póth Imre, tanár, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta: „Az a mi véleményünk, hogy mindenki, aki befejezett egy-egy filmet, azt illik bemutatni legalább a filmműhely évi terméseként. Még akkor is, ha mondjuk nem olyan minőségi, hogy fesztiválra küldjük.”

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium Filmműhelye már 13 éve működik az iskolán belül.

Bolyai tehetséggondozó Gimnázium
filmműhely

Most

23:55, Frissítve: 00:01

Tömeges állatpusztulás Versecnél

Két nap alatt mintegy hetven állat pusztult el Versecnél, jelenti a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület. A feltételezések szerint mérgezett gabonaszemek okozták az állatok elhullását.
23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.