Ugrás a tartalomra
Fotó: pixabay/geralt

Az elmúlt egy év munkáit mutatta be a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium filmműhelye

2018-05-17
08:57
2018-05-17
19:55
Forrás
Pannon RTV
A vetítésen minden tag lehetőséget kapott, hogy bemutassa a munkáját.

Az elmúlt egy év munkáit mutatta be a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium filmműhelye tegnap este.

Különböző fesztiválokon szerepelteket, és egyéb projektfilmeket is láthatott a közönség szerda este. Összesen 8 diák munkáját mutatták be. Bálint Márk, tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta: „Az én filmem, ami épp most itt jelen van, az a Dancing Queens nevű táncos film, ami egy koreográfiát mutat be, a Közgazdasági Iskolával koprodukcióban.”

A filmműhelyi foglalkozások keretein belül mindenki megtalálhatja egy film készítésének azt a részét, amely a legközelebb áll hozzá. Nyilas Orsolya, tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta: „Rendezni szeretek leginkább. Általános iskolás korom óta foglalkozom a filmezéssel, azután bekerültem ebbe a médiacsoportba, és így itt ragadtam. Nem tudnám megmondani, hogy pont mi vonz benne, csak tetszik, szeretem.”

A mostani vetítésen az utóbbi egy év munkáit mutatták be. Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a diákok számot adhassanak éves tevékenységükről. Póth Imre, tanár, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta: „Az a mi véleményünk, hogy mindenki, aki befejezett egy-egy filmet, azt illik bemutatni legalább a filmműhely évi terméseként. Még akkor is, ha mondjuk nem olyan minőségi, hogy fesztiválra küldjük.”

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium Filmműhelye már 13 éve működik az iskolán belül.

Bolyai tehetséggondozó Gimnázium
filmműhely

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.