Ugrás a tartalomra
Fotó: pixabay/geralt

Az elmúlt egy év munkáit mutatta be a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium filmműhelye

2018-05-17
08:57
2018-05-17
19:55
Forrás
Pannon RTV
A vetítésen minden tag lehetőséget kapott, hogy bemutassa a munkáját.

Az elmúlt egy év munkáit mutatta be a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium filmműhelye tegnap este.

Különböző fesztiválokon szerepelteket, és egyéb projektfilmeket is láthatott a közönség szerda este. Összesen 8 diák munkáját mutatták be. Bálint Márk, tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta: „Az én filmem, ami épp most itt jelen van, az a Dancing Queens nevű táncos film, ami egy koreográfiát mutat be, a Közgazdasági Iskolával koprodukcióban.”

A filmműhelyi foglalkozások keretein belül mindenki megtalálhatja egy film készítésének azt a részét, amely a legközelebb áll hozzá. Nyilas Orsolya, tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta: „Rendezni szeretek leginkább. Általános iskolás korom óta foglalkozom a filmezéssel, azután bekerültem ebbe a médiacsoportba, és így itt ragadtam. Nem tudnám megmondani, hogy pont mi vonz benne, csak tetszik, szeretem.”

A mostani vetítésen az utóbbi egy év munkáit mutatták be. Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a diákok számot adhassanak éves tevékenységükről. Póth Imre, tanár, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta: „Az a mi véleményünk, hogy mindenki, aki befejezett egy-egy filmet, azt illik bemutatni legalább a filmműhely évi terméseként. Még akkor is, ha mondjuk nem olyan minőségi, hogy fesztiválra küldjük.”

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium Filmműhelye már 13 éve működik az iskolán belül.

Bolyai tehetséggondozó Gimnázium
filmműhely

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.