Ugrás a tartalomra
Fotó: pixabay/geralt

Az elmúlt egy év munkáit mutatta be a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium filmműhelye

2018-05-17
08:57
2018-05-17
19:55
Forrás
Pannon RTV
A vetítésen minden tag lehetőséget kapott, hogy bemutassa a munkáját.

Az elmúlt egy év munkáit mutatta be a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium filmműhelye tegnap este.

Különböző fesztiválokon szerepelteket, és egyéb projektfilmeket is láthatott a közönség szerda este. Összesen 8 diák munkáját mutatták be. Bálint Márk, tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta: „Az én filmem, ami épp most itt jelen van, az a Dancing Queens nevű táncos film, ami egy koreográfiát mutat be, a Közgazdasági Iskolával koprodukcióban.”

A filmműhelyi foglalkozások keretein belül mindenki megtalálhatja egy film készítésének azt a részét, amely a legközelebb áll hozzá. Nyilas Orsolya, tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta: „Rendezni szeretek leginkább. Általános iskolás korom óta foglalkozom a filmezéssel, azután bekerültem ebbe a médiacsoportba, és így itt ragadtam. Nem tudnám megmondani, hogy pont mi vonz benne, csak tetszik, szeretem.”

A mostani vetítésen az utóbbi egy év munkáit mutatták be. Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a diákok számot adhassanak éves tevékenységükről. Póth Imre, tanár, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Zenta: „Az a mi véleményünk, hogy mindenki, aki befejezett egy-egy filmet, azt illik bemutatni legalább a filmműhely évi terméseként. Még akkor is, ha mondjuk nem olyan minőségi, hogy fesztiválra küldjük.”

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium Filmműhelye már 13 éve működik az iskolán belül.

Bolyai tehetséggondozó Gimnázium
filmműhely

Most

13:13

Bányászat a Holdon

Az Európai Űrügynökség (ESA) a jövőben a Holdon szeretne bányászatot folytatni, akár már 2025-től - olvasható a CNN-en.
11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.